Azerbaycan ve Ermenistan güçleri yaklaşık 25 yıldır devam eden ölümcül saldırıları sonlandırmak amacıyla Washington'da bugün başlayacak görüşmelerin birkaç saat öncesinde Dağlık Karabağ'ın farklı bölgelerinde çatışma yaşandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ile bölge yönetimi arasındaki çatışmalarda yaklaşık 5 bin kişinin hayatını kaybettiğini düşündüğünü söyledi.

Rusya'nın aracılık ettiği iki ateşkesin sürdürülememesi Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başlayan çatışmaların hızla biteceği umutlarını azalttı.

Dağlık Karabağ, Azerbaycan topraklarında yer alıyor ancak Ermenistan güçleri tarafından kontrol ediliyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı iki tarafı ayıran temas hatlarına yakın bölgeler de dahil olmak üzere son çatışmaların birkaç bölgede gerçekleştiğini açıkladı.

Ermenistan Savunma Bakanlığı da birkaç bölgede çatışma gerçekleştiğini ve Dağlık Karabağ'daki Martuni kentinin gece boyu bombalandığını söyledi.

Pompeo'nun Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan ile ayrı görüşmesi bekleniyor.

Eskiden Sovyet birliğinin parçası olan iki ülkenin bakanlarının birbirleriyle doğrudan görüşüp görüşmeyeceği belli değil.

Putin, dün Ermenistan ve Azerbaycan'ın liderleriyle telefonda günde birkaç defa görüştüğünü ekleyerek "Ermeni ortaklarımınız bizimle birlik içinde hareket edeceğini ve uzlaşmaya yardım edeceğini umut ediyoruz" dedi.

Editör: TE Bilişim