Amatörlerin tek adresi Amatörün Dünyası Suavi Yardımoğlu yönetiminde Son Mühür TV'de start aldı. İlk programın konukları 106 yaşına basan amatörlerin çınarı Ülküspor'un yöneticileri oldu.

Yıllardır amatörlerin tek adresi olan, sorunları, sevinçleri, hüzünleri, kitlelere aktaran program Amatörün Dünyası Son Mühür TV'de start alırken, amatörlerin sesi yeniden duyulmaya başlandı. 

(PROGRAMI LİNKE TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ)

https://www.youtube.com/watch'v=CWdi9L6mAS0&t=930s


İlk programın konukları İzmir'in en eski amatör kulübü olan ve 106 yaşına basan Ülküspor'un yöneticileri Kulüp Başkanı Süleyman Şenol ve Asbaşkan Ahmet Zenger oldu.
Suavi Yardımoğlu'nun yönettiği programda amatörün sorunları da ele alındı. Profesyonel ligler başladığı halde amatörler için hala net bir karar ortaya çıkmadığı vurgulanırken, amatör futbolun 6 aydır uykuda olduğu, futbolcu, teknik adam ve çalışanların zor durumda olduğu ifade edildi.

LANGAR SAHASI YÜZME HAVUZU OLAMAZ

Ülküspor Kulüp Başkanı Süleyman Şenol, yıllardır Ülküspor'a verileceği söylenen ve 20 yıldır mücadele verdiği Tepecik Langar Sahası'nın Belediye'ye geçtikten sonra şimdi de yüzme havuzu yapılacağını öğrendiklerini vurgularken, "Büyükşehir Belediyesi de proje olarak buraya yüzme havuzu yapmayı düşünüyormuş. Yenişehir'de yüzme havuzu olmaz. Burası 100 yıllık bir saha zamanında 6-7 bin kişi bu sahada maç izliyordu. Tekrar Ülküspor'un kullanımına verilmeli ve çevredeki amatör takımlar da buradan yararlanmalı" dedi.

Asbaşkan Ahmet Zenger, Belediye ile görüşmelerin sürdüğünü ve Langar sahasının Ülküspor'un ve amatörlerin hizmetine verilmesi gerektiğini vurguladı. Zenger, "Gültepe, Mehtap, Yenişehir, Zeytinlik gibi geniş bir alana hitap eden bu alandaki gençlerin zararlı alışkanlardan korunması, evden okula okuldan antrenmana gitmesi için bu alanın Ülküspor ve amatörlere tahsis edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

BEYŞEHİR'DEN SPONSOR

İzmir'in 106 yaşına basan asırlık çınara sahip çıkmadığını belirten Şenol, "Hentbol takımını da yürütemediğimiz için Altay'a devrettik. Buna karşın tüm yaş gruplarında takım çıkarıyoruz. Gençliğe hitap ediyoruz. Kendi memleketim olan Beyşehir sponsor olacak. Gelecek sezon Beyşehir'i Ülküspor adının başına ya da sonuna getireceğiz. Bu Ülküspor isminin değerini anlattığı için sevindirici olduğu gibi İzmir'in bir ayıbı olarak üzücü" dedi.

AMATÖRLER BEKLEMEDE

Amatörün Dünyası'nda amatörlerin sorunları da ele alındı. Profesyonel liglerin tümü başladığı halde amatörlerin 8 aydır bir karar bekledikleri vurgulanırken, program yapımcısı Suavi Yardımoğlu "Her yerde ligler oynanıyor. Amatörlere bir yasak var. Ne olacağı da belli değil. Günü kurtaran açıklamalarla olay geçiştiriliyor. Amatör dediğin sadece sahada mücadele eden 11 futbolcu değil. Onların aileleri var, yöneticiler var. Çalışanlar var. Beklesinler. Beklesinler de nereye kadar'" diye konuştu.
 

 

Editör: TE Bilişim