Görüşme iptal! Gerekçe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki değişiklik! Görüşme iptal! Gerekçe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki değişiklik!

Andriejew, Polonya hava sahasının Rus füzesi tarafından ihlal edildiği iddiaları üzerine kanıt beklediklerini ve henüz somut bir delil almadıklarını belirtti.

Olayın Detayları Polonya’nın askeri komutanlığı, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği hava saldırıları sırasında bir Rus seyir füzesinin Polonya hava sahasını ihlal ettiğini açıkladı. Polonya Hava Kuvvetleri ve NATO’nun alarm durumuna geçtiği olayda, Polonya sınırına yakın bir bölgede tespit edilen füze, kısa bir süre sonra hava sahasını terk etti. Askeri yetkililer, füzenin Polonya’ya yönelik bir tehdit oluşturmadığını ve yerleşim yerlerine zarar verebilecek bir durumda vurulmasının riskli olacağını ifade etti.

Polonya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Pawel Wronski, yaşanan olayla ilgili Rusya’nın tutumunu eleştirdi ve hava sahası ihlali nedeniyle Rusya’dan resmi bir açıklama talep ettiğini duyurdu. Bu gelişme, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni bir gerilim noktası olarak kaydedildi.

Kaynak: İHA