İsrail'den vatandaşlarına acil durum talimatı! ''Hazırlıklı olun!'' İsrail'den vatandaşlarına acil durum talimatı! ''Hazırlıklı olun!''

Rusya’nın Başsavcısı Igor Krasnov, geçtiğimiz Salı günü yaptığı bir açıklamada, 2023 yılında Rus devletinin, stratejik öneme sahip girişimler ve varlıklar üzerinden 1 trilyon ruble (yaklaşık 11 milyar dolar) değerinde talepte bulunduğunu duyurdu. Bu varlıkların, geçen yıl içerisinde Rus mahkemeleri tarafından devletin mülkiyetine geçirildiği belirtildi.

Söz konusu varlıkların, Rusya’nın ekonomik büyümesi ve savunma kapasitesinin artırılması için hayati önem taşıdığı savcılık tarafından ifade edildi. Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, geniş çaplı bir millileştirme sürecinin yaşanmadığını vurguladı. Krasnov, televizyonda yayınlanan savcılık hizmeti konferansında, bu varlıkların yolsuzluk dahil olmak üzere yasa dışı yollarla devletin elinden çıkarıldığını ve bazılarının Ukrayna’daki terörist eylemleri finanse etmek amacıyla kullanıldığını belirtti.

Rusya, 2022 yılında silahlı güçlerini Ukrayna’nın bazı bölgelerini kontrol altına almak üzere göndermiş ve Kiev yönetimini, özellikle Batılı destek ve silahları çekmek için “terörist faaliyetler” yürütmekle suçlamıştı. Kiev ise, hem Ukrayna hem de Rus topraklarındaki hareketlerinin meşru savunma olduğunu savunuyor. Krasnov’a göre, kamulaştırılan varlıkların toplam değeri 1 trilyon rublenin üzerinde.

Geçtiğimiz ay Kommersant gazetesinde yer alan bir habere göre, savcılar, 1990’lı yıllarda yasa dışı yollarla özelleştirildiği iddia edilen ve savunma sanayii için kritik öneme sahip olan Çelyabinsk’teki elektrometalurji ve ferroalyaj tesislerini devletleştirmeye çalışmaktadırlar.

Putin, geçen yıl yaptığı bir açıklamada, şirketlerin Rus yasalarına uygun hareket etmeleri şartıyla, sadece iş yapmaktan dolayı kimsenin yargılanmayacağını belirtmişti.

Kaynak: Reuters