Brezilya'da selin faturası büyüyor: Can kaybı 56'ya yükseldi! Brezilya'da selin faturası büyüyor: Can kaybı 56'ya yükseldi!

Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde şaşırtıcı bir olay meydana geldi. Mirian Santana adlı 27 yaşındaki bir kadın, internetten aldığı sahte doktor diploması ile çalışmaya başladı. Ancak, Santana'nın suç işlediği kısa süre sonra yetkililer tarafından fark edildi. 

Diğer doktorlar, sicil numarasını kontrol edip gerçeği ortaya çıkardı
Diğer sağlık uzmanlarının şüphelenmesi sonucu, Santana'nın suçu gerçek bir doktora ait olan farklı bir sicil numarasının kontrol edilmesiyle gün yüzüne çıktı. Santana, internetten sadece 8 dolara satın aldığı diplomasında eğitimini tamamladığı iddia edilen tarihte, diploma programının henüz başlamadığı ortaya çıktı.

Sahte Doktor Skandali Internetten Diploma Almis

İnternetten 8 dolara diploma aldı
Santana'nın tutuklandığı sırada, iddia edilen 30 yetişkin ve çocuğa tedavi verdiği ifade edildi, bu da onun ilk iş gününde yakalanmasına neden oldu. Kadın, polise ayda yaklaşık 802 dolar kazanan bir konuşma terapisti olduğunu söyledi, ancak mesleği doğrulanmadı.

İşteki gününde yakayı ele verdi ve tutuklandı
Klinikteki işini, Belediye Binası'nın ihale sürecine katılan bir dış kaynak şirketi aracılığıyla elde ettiğini ifade etti. Santana, yasadışı meslek icrası, ideolojik sahtekarlık, sahte belge kullanımı, hayati tehlike oluşturma ve zimmete para geçirme girişimi suçlamalarıyla tutuklandı.

Kaynak: Haber7