Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için belirlediği takvim çerçevesinde ilerliyor. Takvime göre, bugünden itibaren propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları devreye girdi. Seçim propagandası 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'de başladı ve seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59'da sona erecek.

Yerel Secimlerde Adaylik Icin Istifalarda Son Gun Yarin Edl6

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne doğru ilerlerken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen kurallar doğrultusunda seçim sürecinde uygulanacak bazı önemli yasaklar ve kurallar açıklandı. Seçim propaganda süresi boyunca siyasi partiler ve bağımsız adaylar, yazılı basında ilan ve reklam yoluyla veya internet siteleri açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecekler. Ancak toplu olarak sözlü propaganda, genel yollar, mabetler, kamu hizmeti gören binalar ve tesisler ile ilçe seçim kurullarının belirlediği meydanlar dışında yasaklanacak. Açık alanlarda toplu olarak yapılan sözlü propaganda, güneşin batmasını takip eden ikinci saat sonundan güneşin doğmasına kadar da yasak olacak.

Elektronik posta veya telefon yoluyla vatandaşlara sesli, yazılı veya görüntülü propaganda yapılması yasaklanırken, siyasi partiler kendi üyelerine bu tür mesajlar gönderebilecekler. Seçim öncesinde, yazılı, sözlü ve görsel basın ile kamuoyu araştırmaları, anketler ve tahminlerin yayınlanması, adaylar veya siyasi partiler lehine veya aleyhine propaganda içerikli olması veya seçmenlerin oyunu etkileyecek nitelikte olması yasaklandı.

1071142482 160 3072 1888 1920X0 80 2Aeb00C2339F0066Bd7423E044423692

Bakanlar ve milletvekillerinin seçim propagandası kapsamındaki gezilerinde resmi makam araçlarını kullanmaları, protokol gereği karşılama ve uğurlama törenlerinin düzenlenmesi ve resmi ziyafetlerin verilmesi yasaklanırken, bu gezilere herhangi bir memurun katılması da engellenecek.

TikTok Fenomeni Neşet Turan canlı yayın sırasında hayatını kaybetmişti |  CZN Burak'tan ailesine taziye ziyareti TikTok Fenomeni Neşet Turan canlı yayın sırasında hayatını kaybetmişti | CZN Burak'tan ailesine taziye ziyareti

Kaynak: Haber Merkezi