Fiat Topolino, Türkiye'de satışa sunuldu ve tüketicilere başlangıç versiyonuyla 449 bin 900 TL fiyat etiketiyle ulaşılıyor. Ancak müşteriler, Plus paketli versiyonu tercih etmek istediklerinde 30 bin TL fark ödeyerek aracı 479 bin 900 TL'ye satın alabiliyorlar. Fiat Topolino'nun Plus paketli versiyonu, ekstra özellikler ve donanımlar sunarak kullanıcıların daha fazla seçenekle donatılmış bir araca sahip olmalarını sağlıyor.

KÜÇÜK AMA ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMEZ!

KÜÇÜK AMA ÖZELLİKLERİ SAYMAKLA BİTMEZ!

Fiat Topolino, şehir içi ulaşımda pratik, çevre dostu ve ekonomik bir seçenek sunmak üzere tasarlanmış bir elektrikli araçtır. İşte Topolino'nun teknik özellikleri ve tasarım detayları:

Fiat Topolino, yüzde 100 elektrikli ve 6 kW (8,2 HP) gücündeki motoruyla güçlendirilmiştir. B sınıfı veya B1 sınıfı ehliyete sahip 16 yaşını doldurmuş sürücüler tarafından kullanılabilir. Maksimum hızı 45 km/h ile sınırlandırılmış olup, 75 kilometreye kadar menzil sunmaktadır. Aracın şarj süresi oldukça kısa olup, 220v standart priz ile dört saatten daha kısa bir sürede şarj olabilen 5,4 kWh bataryaya sahiptir. Fiat Topolino'nun boyutları, 1400 mm genişlik, 2.535 mm uzunluk ve 1.530mm yükseklik değerlerine sahiptir. Bu ölçüler, şehir içi kullanıma uygunluğunu ve kolay park edilebilirliğini vurgular niteliktedir.

Avrupa'da elektrikli otomobil satışları düşüşte, hibrite talep yoğun! Avrupa'da elektrikli otomobil satışları düşüşte, hibrite talep yoğun!

Tasarımı, 1957 model Fiat 500'ün retro tasarımından ilham alınarak geliştirilmiştir. Topolino ismi ise 1936-1955 yılları arasında üretilen Fiat 500 modelinin İtalyanca'da "mickey mouse" anlamına gelen takma adıdır. Bu isim, Fiat'ın minik elektrikli aracıyla tekrar yaşama döndürülerek nostaljik bir hava katılmıştır., Fiat Topolino, Stellantis grubu tarafından geliştirilen Citroen Ami ve Opel Rocks-e modelleriyle benzer altyapıya sahiptir, bu da araçların teknolojik ve üretim açısından benzerliklerini vurgular. Fiat Topolino, şehir içi ulaşımda çevre dostu ve pratik bir seçenek arayanlar için ideal bir tercih olabilir.

HANGİ DONANIMLARA SAHİP?

HANGİ DONANIMLARA SAHİP?Fiat Topolino'nun standart ve Plus paket özellikleri açıklandı. İşte detaylar:

Standart versiyonda cam tavan, gümüş detaylar, vintage aynalar, jant kapakları, siyah paspaslar, eşya yaşıma filesi, telefon tutucu ve çanta taşıyıcı gibi birçok özellik bulunuyor. Bu donanımlar, kullanıcıların konforunu ve pratikliğini artırmayı hedefliyor. Plus pakette ise arka taşıma ünitesi, ön konsolda kumaş kaplamalı "Dolce Vita" saklama kutusu ve gümüş detaylı aynalar gibi ekstra özellikler sunuluyor. Bu paket, kullanıcılara daha fazla seçenek ve lüks detaylar sunarak aracın konforunu artırıyor.

Ayrıca, Fiat Topolino'nun açılabilir tavanlı ve kapısız versiyonu olan Topolino Dolce Vita'nın satışına yaz aylarında başlanması planlanıyor. Ancak bu modelin fiyatı henüz açıklanmadı. Fiat Topolino'nun standart ve Plus paket özellikleri, kullanıcıların ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre geniş bir yelpazede seçenek sunmayı amaçlıyor. Bu özellikler, aracın kullanımını daha keyifli hale getirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi