Senegal'de, 24 Mart'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için kampanya süreci resmen başladı. Ülkenin çeşitli kentlerinde 19 aday, Anayasa Konseyinin onayıyla 22 Mart'a kadar seçim kampanyası yürütecek. Yaklaşık 7 milyon 33 bin seçmen, 24 Mart'ta 15 bin 633 oy verme merkezinde ülkenin 5'inci cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gidecek. Yurt dışında da kurulacak 807 oy verme merkezinde, yaklaşık 338 bin Senegalli vatandaşın oy kullanması bekleniyor.

Öne çıkan adaylar arasında, Cumhurbaşkanı Macky Sall'in desteklediği eski Başbakan Amadou Ba, eski Dakar Belediye Başkanı Khalifa Sall, eski başbakanlardan Idrissa Seck ve muhalif lider Ousmane Sonko'nun yerine aday gösterilen Bassirou Diomaye Faye bulunuyor.

Görüşme iptal! Gerekçe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki değişiklik! Görüşme iptal! Gerekçe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programındaki değişiklik!

3 HAFTA ERTELENDİ

Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, 3 Şubat'ta yaptığı açıklamada, yargı ile yasama arasındaki krizi gerekçe göstererek 25 Şubat'taki seçimin ertelendiğini duyurmuştu. "Kurumsal ve anayasal darbe yapmakla" suçlanan Sall, tansiyonu düşürmek için ulusal diyalog başlatma sözü vermişti. Ulusal diyalog toplantıları sonucunda yeni seçim tarihi olarak 2 Haziran'a uzlaşı sağlanmıştı. Ancak Anayasa Konseyi, Sall'in 2 Nisan'da dolacak görev süresi öncesinde seçimin yapılmasına hükmetmişti. Bunun üzerine seçim tarihi 24 Mart olarak belirlenmişti.

Kaynak: Haber Merkezi