Meral Akşener'in halefinin kim olacağının belli olacağı İYİ Parti 2.Olağanüstü Kurultay için geri sayım sürüyor. 27 Nisan'da ATO Kongre Salonu'nda gerçekleştirilecek kurultayda genel başkanlık için Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu ve Mehmet Tolga Akalın yarışacak. Seyircinin alınmayacağı kurultay salonunda İzmir 76 kurultay delegesiyle temsil edilecek. 

Bezircilioğlu: İzmir'in tercihi Koray Aydın olacak...

31 Mart sonrası İYİ Parti'den ayrılarak bağımsız kalan Ümit Özlale'nin bastırmasıyla görevden alınan İYİ Parti İzmir İl eski Başkanı Sinan Bezircilioğlu kurultayda İzmir adına oy kullanacak 76 delegeden biri. Müsavat Dervişoğlu'na destek veren İl Başkanı Ülkü Doğan'ın geçtiğimiz günlerde delegelere verdiği yemeğe sadece 5-6 delegenin katıldığına işaret eden Sinan Bezircilioğlu, 'onların da büyük bölümü Koray Aydın'a oy verecek. Delege arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde İzmir'in ezici bir çoğunlukla Koray Aydın'ı tercih edeceğini gördüm. Mevcut İl Başkanı Ülkü Doğan Müsavat Dervişoğlu'na oy istiyor ama onun ve arkadaşlarının kurultayda oyu yok. Sayın Koray Aydın'ın kurultayda ilk turda rahat bir şekilde kazanacağına eminim' diye konuştu.

Türkiye genelinde tablo nasıl?

Meral Akşener'e en yakın isim konumunda olan Buğra Kavuncu'nun Müsavat Dervişoğlu'na verdiği destek, Akşener'in adayı Dervişoğlu iddialarını güçlendiriyor. Delege bazında ağırlığı olan İstanbul ve Ankara delegasyonu Koray Aydın ve Müsavat Dervişoğlu arasında bölünmüş durumdayken, Ordu hariç Karadeniz ve Orta Anadolu ve yazımında Hüsmen Kırkpınar'ın büyük etkisi olduğu İzmir ezici bir çoğunlukla Koray Aydın tarafında görülüyor. Mehmet Tolga Akalın'a ise özellikle Trakya'dan yoğun bir destek olduğu belirtiliyor.  

AB vizesi sorunu Zafer Partisi'nden tepki: Kıbrıs sorunu çözülsün! AB vizesi sorunu Zafer Partisi'nden tepki: Kıbrıs sorunu çözülsün!


 

Kaynak: Haber Merkezi