Yangın Nedeniyle 2 Dönümlük Alan Zarar Gördü

Sinop'un Osmaniye bölgesinde, Eski Değirmen mevkiinde meydana gelen orman yangınında yaklaşık 2 dönümlük arazi zarar gördü. N.U. isimli vatandaşın bahçesine döktüğü soba külünden çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak çevredeki ağaçlara sıçradı. Yangın, olay yerine sevk edilen Sinop Belediyesi itfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince müdahale edilerek söndürüldü.

Şırnak'ta sel çığlığı! İki kişi sulara kapıldı, cep telefonuyla kaydedildi! Şırnak'ta sel çığlığı! İki kişi sulara kapıldı, cep telefonuyla kaydedildi!

N.U.: "Evde Çocuklar Var, Ev Yanar Diye Dua Ediyordum"

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan N.U., gündüz saatlerinde sobanın külünü bahçeye döktüğünü belirterek, "Saat 11.00’de kalktım sobanın külünü döktüm. Tutuştu ve yanmaya başladı. Ağaçlara gideceğini bilemedim. O arada oğlum geldi. Yangın da karşıya kadar gitti. Evde çocuklar var. Ev yanar diye ağlıyordum, dua ediyordum" ifadelerini kullandı.

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Yangının neden çıktığına dair soruşturma başlatılırken, yetkililer, benzer durumların önüne geçilmesi için vatandaşları soba külü gibi yangın riski taşıyan maddelerin dikkatli bir şekilde bertaraf etmeleri konusunda uyardı.

Kaynak: İHA