CHP lideri Özgür Özel'in İzmir için Aykut Erdoğdu formülünü masaya yatırması kentin tüm dengelerini alt üst edecek gibi görünüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın direnmesi nedeniyle şimdilik sonuçsuz kalan Aykut Erdoğdu'nun Genek Sekreterlik koltuğuna oturma projesi İzmir iş dünyasından da tepki aldı. 

Borsa haftaya nasıl başladı? Beklenen yükseliş geldi mi? Borsa haftaya nasıl başladı? Beklenen yükseliş geldi mi?

Aykut Erdoğdu o hiyerarşiye nasıl girebilir ki?

Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer ''Aykut Erdoğdu isminin Genel Sekreterlik için gündeme gelmesi şaşırtıcı. Bu makam teknik bir makam. Kesinlikle olumlu bakmıyorum. Sorunları bilen, İzmir'i tanıyan bir isim olmalı. 2019'da Kemal Kılıçdaroğlu'nun arkasından parti hiyerarşisinde ikinci sıraya kadar yükselmiş bir isim Aykut Erdoğdu. Şimdi nasıl olur da hiyerarşi açısından böyle bir koltuğa talip olur. Kolay değil o makam. 


Barış Karcı çok başarılı bir isim...


Üstelik Barış Karcı da çok başarılı bir isim. Aziz Kocaoğlu döneminden beri bu kenti ve kentle ilgili tüm projeleri yakından bilen bir isim. Cemil Tugay başkanın bu türden bir dayatmaya direnmesini ben de destekliyorum. Üstelik Cemil Tugay'ın kişiliğinin de öyle her dayatmaya evet diyecek bir kişilik olmadığını gördük. Ben bu türden bir dayatmaya onay vereceğini düşünmüyorum'' dedi.

Kaynak: Haber Merkezi