Muhafazakar imaj yumuşuyor mu?

Eğer gerçekleşirse, bir Suudi Arabistanlı adayın Miss Universe'e katılması, Prens Muhammed bin Salman'ın turistleri ve yatırımcıları cezbetmeye çalıştığı ülkenin aşırı muhafazakar imajını yumuşatma çabasında önemli bir adım olacak.

Suudi manken Rumi el-Kahtani kendini aday gösterdi

Yarışmanın üst düzey yetkilisi Maria Jose Unda, Suudi Arabistan'ın potansiyel bir adayı belirlemek için titiz bir inceleme sürecinden geçtiğini belirtti. Kahtani de mart ayında yüz binlerce Instagram takipçisine ülkesini Miss Universe'te temsil etmekten "onur duyacağını" paylaşarak aday olduğunu duyurdu.

Güney Afrika'da dehşet veren kaza: Çöken bina faciası! Güney Afrika'da dehşet veren kaza: Çöken bina faciası!

Kahtani: Görüşmeler devam ediyor

Kahtani ise AFP'ye yaptığı açıklamada Miss Universe komitesinin kendisiyle Suudi Arabistan'ı temsil etmesi için temasa geçtiğini ve görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Kadın hakları sorunları devam ediyor

Suudi Arabistan, kadınlara yönelik araba kullanma yasağı ve çarşaf giyme zorunluluğu gibi eski kurallarıyla uzun süredir kadınlara yönelik baskıyla anılıyor. Bu kısıtlamalar kaldırılmış olsa da, insan hakları aktivistleri 2022 yılında yürürlüğe giren kişisel statü yasasının evlilik, boşanma ve çocuk yetiştirme konularında kadınlara karşı ayrımcılık yapmaya devam ettiğini savunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ