Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan kritik 'vize' açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'dan kritik 'vize' açıklaması

Google, Chrome sekme düzenleme özelliği ile, kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı bir sorunu çözmeye yönelik adım atacak. Android kullanıcıları için tasarlanan yeni “Tab Declutter” özelliği, tarayıcıdaki sekme karmaşasını azaltacak ve kullanıcı deneyimini iyileştirecek bir çözüm sunacak.

SEKME DÜZENLEME ÖZELLİĞİ, BİRÇOK SORUNU ÇÖZECEK

SEKME DÜZENLEME ÖZELLİĞİ, BİRÇOK SORUNU ÇÖZECEK

Google, aşırı tarayıcı sekmelerine karşı verilen mücadeleye Android kullanıcıları için yeni bir çözüm getiriyor. Yakında Android'deki Chrome kullanıcıları, can sıkıcı sekme karmaşasını elle müdahale etmeden sonlandıracaklar. Google Chrome'un Android versiyonu, kullanıcıların sekme düzenleme işlemlerini kolaylaştıracak olan "Tab Declutter" (Sekme Dağınıklığı) adlı bir özelliği test ediyor. Bu özellik, kullanılmayan sekmeleri otomatik olarak arşivleyerek tarayıcıdaki karmaşayı azaltmayı amaçlıyor. Kullanıcılar böylece sadece aktif olarak kullandıkları sekmelere odaklanabilecek ve arşivlenen sekmelere ihtiyaç duyduklarında kolayca erişebilecekler. Yeni sistem, hangi sekmelerin arşivleneceğine otomatik olarak karar veriyor ve kullanıcıların her sekmeyi manuel olarak kapatmak zorunda kalmalarını engelliyor.

Google, 2020'de benzer bir girişimde bulunmuştu ancak bu yeni yaklaşım daha agresif ve kullanıcının onayı olmadan sekmeleri yönetebiliyor. Henüz resmi bir açıklama olmamakla birlikte, Google Chrome'un Mayıs ayında çıkması beklenen 125. sürümünde bu özelliğin yer alması muhtemel. Bu adım, özellikle çok sayıda sekme ile çalışan kullanıcılar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi