Sosyal medya yasa boğuldu: Ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Aracının içinde suikasta kurban gitti! Sosyal medya yasa boğuldu: Ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Aracının içinde suikasta kurban gitti!

Yaklaşık 160 bin korsan taksi olduğunu söyleyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Gerekiyorsa İstanbul'a 10 bin yeni taksi plakası çıkarılabilir. Sonrasında bu kademeli olarak artırılabilir de." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç varsa yasal plakalı taksiler ihale edilmelidir

Aksu, konuyla ilgili sözlerinde şunları söyledi: "Korsan taşımacılık sektörümüzün vebasıdır. Bu durumun taksi yetersizliğinden kaynaklandığını söyleniyor. O zaman ihtiyaç varsa yasal plakalı taksiler ihale edilmelidir. Biz bu duruma karşı çıkmayız. Korsan taşımacılığın önüne geçildiğinde zaten bu ihtiyaç doğal olarak karşımıza çıkacak. Ülkemizi ve esnafımızı ekonomik kayba uğratan korsan taşımacılık için artık etkili önlemler alınmalıdır".

Biz yeni taksilere karşı değiliz, korsana karşıyız

"Ekmeğimizi çalan, ülke ekonomisine zarar veren bu oluşum ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için gerekiyorsa İstanbul'a 10 bin yeni taksi plakası çıkarılabilir. Sonrasında bu kademeli olarak artırılabilir de. Yeter ki korsan taşımacılık ortadan artık kaldırılsın. Getirilecek 10 bin yeni taksi korsan taksilerin yüzde 6'sı kadar. Biz yeni taksilere karşı değiliz, korsana karşıyız. Korsan nedeniyle esnafımız iş bulamaz hale geldi. Çünkü eşit olmayan şartlarda çalışıyoruz".

İBB'nin 5 bin yeni taksi projesine usul ve esas yönünden yasal olmama nedeniyle karşı çıktıklarını vurguladı.

Aksu, söz konusu taksilerin kiralık taksi olduğunu belirterek bu uygulamanın yasalar ve usullere aykırı olduğunu söyledi

Aksu, "Biz taksi sayısı hukuka uygun şekilde artırılmasına karşı değiliz. Ayrıca İstanbul'a ilk etapta 10 bin yeni taksi ihale edilirse de aynı şekilde büyük bir gelir elde edecektir. Bir taksi yaklaşık 250 bin dolar. 10 bin yeni taksi 2.5 milyar dolar gelir demek. Yani 80 milyar lira yapar. Bu kaynak İstanbul'un kentsel dönüşümü için kullanılır. Bu kayıt dışı korsanın önüne geçildiğinde devletin kasasına girecek para da ortadadır. Bu nedenle her zaman şoför esnafımızın yanında yer alan hükümetimizden rica ediyoruz. Lütfen esnafı bu vebadan kurtarın, korsanı ortadan kaldırın. Cumhurbaşkanımızdan ÖTV müjdesi bekliyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi