Mahkeme Süreci ve Müşteki Talepleri

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, cinayet mağduru Ercan Gönülkırmaz'ın ailesi ve avukatları hazır bulundu. Mahkemede müştekiler, sanıkların en ağır cezayı almalarını talep etti. Gönülkırmaz'ın annesi Hava Gönülkırmaz, 7 yıl boyunca katillerin yakalanmadığını belirterek en ağır cezayı istedi. Sanık Servet Tevetoğlu ise beraatini talep etti.

Karar ve Cezalar

Ünlü rapçi sahnede tacize uğradı, eşi araya girince arbede çıktı! Ünlü rapçi sahnede tacize uğradı, eşi araya girince arbede çıktı!

Mahkeme, firari sanık Turgay Tokur'un halen yakalanmamış olması nedeniyle dosyasının ayrılmasına karar verdi. Ancak, diğer sanıklar Servet Tevetoğlu, Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak hakkında tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. Ayrıca, Akın Özagin, Arif Rasim Topçu, Nihat Budak ve Murat Budak hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Sanıklara 'mala zarar verme' suçundan da ek cezalar verildi.

İddianame ve Olayın Detayları

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Esenyurt'ta gerçekleşen cinayette maktulün iş yerinde silahla vurulduğu ve ardından yakılarak öldürüldüğü belirtilmişti. Sanıkların olay yerine gelerek cinayeti işlediği ve kaçtığı ifade edilmişti. Servet Tevetoğlu'nun da aralarında bulunduğu sanıkların 'kan gütme saikiyle öldürme', 'mala zarar verme' ve 'ruhsatsız silah taşıma' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 9 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Kısa Süreli Cezaevi Sonrası Firar ve Yakalanma

Servet Tevetoğlu, cinayetle ilgili olarak kısa bir süre cezaevinde kaldıktan sonra kefalet ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak, kefaletini ödemedikten sonra açık cezaevinden firar etmişti. Edirne'de yakalandıktan sonra tekrar hüküm giymişti.

Kaynak: Haber Merkezi