Hasan Tahsin Kocabaş: ‘15 Mayıs’ı 15 Mayıs'a bakarak anlamamız mümkün değil’ Hasan Tahsin Kocabaş: ‘15 Mayıs’ı 15 Mayıs'a bakarak anlamamız mümkün değil’

2012 yılında kurulan TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnş. Yat. Tic. A. Ş.), UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan İzmir Tarihi Kent Merkezi’ni canlandırmak amacıyla faaliyet göstermektedir. Kemeraltı ve Çevresi Kentsel Yenileme Alanı içinde yer alan çöküntü alanları da dahil olmak üzere belirlenen alanda gayrimenkul, kültürel miras hizmetleri ve organizasyon projeleri üretmektedir. Kuruluşundan itibaren belirli bir vizyon doğrultusunda hareket eden TARKEM, ilk 5 yılını alanın planlamasına ayırarak, sonraki 5 yılda ise model teşkil edebilecek örnek yatırımlar gerçekleştirmiştir. Şu anda, 2024 itibariyle, 19 gayrimenkul projesi ve 22 yapı üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.

TARKEM'in Nisan ayı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Genel Müdür Sergenç İneler, gayrimenkul ve kültürel miras projelerinde gelinen son noktayı aktarırken, UNESCO İzmir Tarihi Liman Kenti Alan Başkanlığı, İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Avrupa Birliği projeleri gibi alanlarda gerçekleşen ilerlemeler hakkında bilgi vermiştir. TARKEM, kamunun %50'si ve İzmir'e ve Kemeraltı'na gönül vermiş insanların %50'si olmak üzere toplamda 180 ortağın katkılarıyla oluşturulan, 50 milyon TL sermayeye sahip bir kuruluştur. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'ın başkanlığında 15 kişilik Yönetim Kurulu kadrosuyla çalışmalarına devam etmektedir.

2024-2026 yılları arasında görev yapacak olan Yeni Yönetim Kurulu aşağıda yer alan kişilerden oluşmaktadır:
Dr. Cemil Tugay - Yönetim Kurulu Başkanı
Deniz Barçın - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 
Aydın Buğra İlter - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı 
Ayşegül Kurtel
Alp Avni Yelkenbiçer 
Ece Elbirlik
Fadıl Sivri
Hasan Eke
İshak Şikar
İlknur Rodoplu
Necip Kalkan
Serdar Dağıstan 
Salih Özen
Semih Girgin
Sergenç İneler

Kaynak: Haber Merkezi