57 ülkeden 187 katılımcıyla gerçekleştirilen ankette, hangi patojenin gelecek pandemiye yol açacağı sorusuna uzmanların %57'si influenzayı birinci sırada, %17'si ise ikinci sırada gördü.

Influenza Virüsü

Dubrovnik'e vizesiz seyahat edilebilir mi? Dubrovnik'e vizesiz nasıl gidilir? Dubrovnik'e vizesiz seyahat edilebilir mi? Dubrovnik'e vizesiz nasıl gidilir?

 "İnfluenza her kış ortaya çıkıyor"

Travel Medicine and Infectious Disease adlı hakemli dergide yayımlanan araştırmayı yürüten Dr. Jon Salmanton-García, virüsün sürekli geliştiğini ve evrimleştiğini gösteren çalışmalar nedeniyle böyle bir beklenti olduğunu ifade ediyor. Köln Üniversitesi'nden Dr. Salmanton-García, İnfluenza her kış ortaya çıkıyor" diyor. "Bu salgınların küçük pandemiler olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar az çok kontrol altına alınıyor çünkü bunlara neden olan farklı varyantlar yeterince öldürücü değil. Ama bu sonsuza kadar böyle gitmeyecek." Dr. Salmanton-García, COVID-19 pandemisinin dünya üzerinde artık çok daha hazırlıklı olunduğunu belirterek, "COVID-19 pandemisinde bir solunum yolu virüsü pandemisine nasıl yaklaşılacağına dair pek çok şey öğrendik" diyor: ''Bunlar arasında sosyal mesafe, el temizliği, yüz maskeleri, aşılamaya yeniden odaklanma ve sağlık kurumlarına güven yer alıyor. Buna paralel şekilde kurumlar da çok şey öğrendi. Hayati önem taşıyan hazırlık ve gözetim faaliyetleri artık daha iyi finanse ediliyor." 

Kaynak: Haber Merkezi