Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 Temmuz'da seçimli genel kurulun gerçekleştirileceğini duyurdu. Kulüpler, Haziran ayında seçim yapılmasını talep ederken, TFF başkanlığı için aday olan isimler de belirmeye başladı. 

Tavuk eti ihracatında sınırlama kararı: Fahiş artışa çare olacak mı? Tavuk eti ihracatında sınırlama kararı: Fahiş artışa çare olacak mı?

Tff Logo

Mahmut Özgener kimdir?

Mahmut Özgener, 1963 yılında İzmir'de doğmuş bir iş insanı ve spor yöneticisidir. İlköğrenimini Gazi İlkokulu'nda, ortaokulu İzmir Saint Joseph Lisesi'nde ve lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır. Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama bölümünden mezun olmuştur. İş hayatına tütün sektöründe başlayan Özgener, 1987'den beri bu alanda faaliyet göstermektedir. Ayrıca otomotiv sektöründe Vosmer Otomotiv firmasında da aktif rol almaktadır. Özgener, 1999-2018 yılları arasında Ege Tütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış ve birçok ihracatçı birliği ve meclis görevinde bulunmuştur. Spor yöneticiliği kariyerine 1980'li yılların başında Altay altyapısında başlamış ve daha sonra Altay Spor Kulübü başkanlığı yapmıştır. 2004-2006 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini üstlenmiş ve sonrasında TFF Başkanlığına seçilmiştir. Özgener, TFF Başkanı Hasan Doğan'ın vefatının ardından vekaleten bu göreve gelmiş ve 2006'daki seçimleri kazanarak 2011 yılına kadar Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak görev yapmıştır. Ayrıca EXPO 2020 İzmir Adaylık sürecinde Yürütme Kurulu Başkanı olarak görev almış ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Mahmut Özgener, İngilizce ve Fransızca dillerini bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İstekte bulundu

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, TFF başkanlığına aday olmak isteyen iki isim bulunuyor. Bu isimlerden biri, geçmişte TFF Başkanı olarak görev yapmış olan Mahmut Özgener. Özgener, yönetim kurulunu kendi belirlemek ve tek aday olarak seçime girmek istiyor.

Kaynak: Haber Merkezi