Türkiye Futbol Federasyonu'nda yapılacak olan seçim için ilk resmi aday Erdal Alkış oldu.

Tff Binası

Kayseri'de veteriner teknikeri şehit edilmişti: Bölgede toprağa gömülü halde paramotor bulundu! Kayseri'de veteriner teknikeri şehit edilmişti: Bölgede toprağa gömülü halde paramotor bulundu!

Sosyal medya hesabından duyurdu

Erdal Alkış sosyal medya hesabından adaylığını şu ifadeler ile duyurdu: Çok Değerli Spor Kamuoyunun Dikkatine! Değerli sporseverler, Türk Futbolunun içinde bulunduğu kaotik atmosferden çıkma zamanı gelmiştir. Futbolun gerçek sahipleri olan kulüplerimizin tamamının ortak talebiyle TFF yönetimi 18 Temmuz 2024 tarihinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul kararı vermiştir. Ancak "Kulüpler Birliği" söz konusu tarihin geç olduğunu belirterek daha erken bir tarihte "TFF Başkanlık Seçimleri"nin yapılmasını istemiştir. Takımlarımızın bayraklarını gururla salladığı, marşlarını neşe içerisinde söylendiği, centilmenliğin ön planda olduğu bir spor kültürüne hızla dönüş yapılması gereklidir. Taraftarı olmakla onur duyulan kulüplerimizin her gün maddi manevi erimeye sürüklenerek yokluğa doğru itildiğini gördüğümüz bu günlerin sonlanması şarttır. Bu yüzden, "Türk Futbolu"nun üzerindeki maddi manevi karabulutları dağıtmak ve güneşli aydınlık günler için; liyakatli, basiretli, bilgili, adil, şeffaf ve de tarafsız sürdürülebilir bir yönetim ile ama aynı zamanda sizlerin de desteğiyle; "TFF Yönetimine" talip olduğumuzu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Söz veriyoruz... Size mahcup olmayacağız ve sizi mahcup etmeyeceğiz!" 

Erdal Alkış

Erdal Alkış kimdir?

Erdal Alkış, Kahramanmaraş Göksun'da 1966 yılında doğmuştur. İşletme eğitimi almıştır. Genç yaşta iş dünyasına adım atan Alkış, ilk şirketini 1986 yılında Kayseri'de kurmuştur ve o zamandan beri kendi işini yönetmektedir. Teknoloji, tarım, çevre, futbol yöneticiliği, havaalanı-deniz limanı işletmeciliği ve enerji sektörü ilgi alanları arasındadır. Ak Parti'nin 2002 genel seçimleri ve 2004 yerel seçimlerinde seçim koordinasyonunu üstlenmiştir. 2002 seçim çalışmalarıyla ilgili "İlk 45 Gün" adında bir anı kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, Türk-Hint İş Konseyi'nin eski başkanıdır. Geçmişte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için resmi olarak adaylık başvurusu yapmıştır. Çocukluk hayali, Kafkas Göçü (sürgünü) hakkında bir sinema filmi yapmaktır. Erdal Alkış, Çerkes kökenlidir ve iki çocuk babasıdır. Rusça, İngilizce, Arapça ve Çerkesçe dillerini bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi