THY İstanbul-Sivas Uçuşunda korku dolu anları yaşandı. Kokpit camı çatladı, acil iniş yapıldı. İstanbul-Sivas seferini yapan THY uçağının kalkışından kısa bir süre sonra kokpit camı çatladı. Uçak, İstanbul Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı. 

Bir zamanların efsanesiydi: Winamp müzik platformu olarak geri dönüyor! Bir zamanların efsanesiydi: Winamp müzik platformu olarak geri dönüyor!

THY'nin İstanbul-Sivas Uçağının kokpit camı çatladı

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Sivas seferini yapan bir yolcu uçağı, kalkıştan kısa bir süre sonra kokpit camının çatlaması nedeniyle acil bir durumda İstanbul Havalimanı'na geri döndü.

THY'nin TK-2658 sefer sayılı TC-JVG kuyruk tescilli Boeing B737-800 tipi uçağı, sabah 08.25'te İstanbul Havalimanı'ndan Sivas'a doğru hareket etti. Ancak, uçak havalandıktan sonra kısa bir süre içinde kokpit camında meydana gelen çatlak nedeniyle pilotlar, güvenlik önlemleri doğrultusunda acil iniş için İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkeziyle iletişime geçti. Saat 09.10'da, kokpit camında yaşanan sorunun etkisi altında olmadan, uçak İstanbul Havalimanı'na başarılı bir şekilde indi.

Yolcular başka bir uçakla taşınacak

Yolcuların güvenliği için THY yetkilileri, uçağın bakıma alınarak kokpit camının değiştirileceğini duyurdu. Bu süreçte, yolcuların rahatı ve güvenliği için THY, Sivas'a seyahat edecek yolcuları hızlıca başka bir uçakla taşıyacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ