Sosyal medya devi TikTok, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde dezenformasyonla mücadele için yeni bir adım atmaya karar verdi. Platform, Haziran ayında yapılacak olan Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde seçim güvenliğini sağlamak amacıyla dezenformasyon raporları yayınlama kararı aldı.

Gurmelerin favorisi 'Çeşme damla sakızı' coğrafi işaretle koruma altına alındı! Gurmelerin favorisi 'Çeşme damla sakızı' coğrafi işaretle koruma altına alındı!

Harekete geçtiler

TikTok, Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde dezenformasyonla mücadele kapsamında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. ByteDance'in sahibi olduğu sosyal medya platformu, Avrupa genelinde dezenformasyon raporları yayınlamak ve seçim güvenliğini sağlamak amacıyla harekete geçiyor.

27 ülkede yerel dil uygulaması

Çarşamba günü yapılan açıklamada, TikTok'un Avrupa genelinde 27 ülkede yerel dil uygulamasıyla seçim güvenliğini artıracağı belirtildi. Şirketin, 2021 yılında başlattığı ve geçen yıl Yunanistan, Hollanda, Polonya, Slovakya ve İspanya'nın seçimlerinde hız kazanan "seçim merkezleri" projesine devam edeceği ifade edildi. Bu proje, Avrupalıları seçim süreci hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Kaynak: Reuters