Dün berkemal olmayan asayişi anlatmaya çalışmıştım. İnanın emekli olmuş polisler aradı gün boyu. İlginç tespitlerini paylaştılar benimle. 

Şiddet eğilimi ve argo iletişim neden bu kadar arttı ona bakalım hemen. 

Kabul edin ya da etmeyin ama bana göre AKP iktidarı, eğitimden kültüre hatta diyanete kadar uyguladığı politikaları ciddi olarak gözden geçirmeli. Tarafsız uzmanlara Türkiye televizyonlarının yayınladığı dizi, film ve yarışmalarla, güya tartışma programlarını inceletmeli. İnanın Türkiye’de artan aile geçimsizlikleri, kitaba ve okumaya karşı düşmanlığın yoğunlaşması, internet ve cep telefonlarının özellikle çocuklar tarafından kontrolsüz kullanımı, sosyal medya dilinin bayağılığı, siyasilerin sözde siyasi tartışma adı altında birbirlerine kavgada söylenmeyecek sözleri söylemeleri çocuklarımızı, kadınlarımızı, gençlerimizi ve hepimizi çok olumsuz etkiliyor.  

Şu anda İstanbul televizyonlarının dizi ve yarışmaları neden dikkat çekmiyor meraktayım. Ağalı, hanım ağalı, tabancalı eşkıyalı, zengin vurgulu kanlı ve kahırlı ve adeta ihaneti ve aile içi şiddeti dahi özendiren diziler, adı “yemek” olan ama içinde yemek tanıtımı dışında kişilerin birbirlerine inanılmaz çirkin sözler ettiği, gelinle kayınvalideler arasında bizlim kültürümüze aykırı saygısız ve edepsiz ifadelerin sarf edildiği,  konsepti fikir tartışması olan ama insanın insana saygısını bitiren, güya uzmanların katıldığı sirk gösterisi gibi tartışma programlarını devletim neden hissetmez ki? 

Gençlerin idollerine bakın, eli silahlı başı külahlı tipler… Peki bu toplumsal çöküş değil de nedir? Pazartesi dinamitlenen aile birliğimizi anlatacağım. 

Kırklareli'nde son dakika: Girişler yasaklandı! Kırklareli'nde son dakika: Girişler yasaklandı!

İnatla Ne mutlu Türküm Diyene

Editör: Murat BAŞARAN