Anayasa Mahkemesi (AYM), Yargıtay ve Danıştay başkanlarının görev sürelerinin sona erecek olması sebebiyle, bu üç yüksek mahkemede başkanlık seçimleri yapılacak. İkisi Mart ayı içinde olmak üzere toplamda 3 yüksek mahkemede başkanlık seçimleri gerçekleştirilecek.

Aym Foto 1

Bugün belli olacak

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın 20 Nisan’da, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 24 Mart’ta, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit’in ise 7 Mayıs’ta görev süreleri sona eriyor. Bu çerçevede, 3 yüksek mahkemede de başkanlık seçimleri için süreç başlayacak. İlk seçim bugün Anayasa Mahkemesi'nde gerçekleştirilecek.

Aym Foto 2

Adıyaman’da  şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül son yolculuğuna uğurlandı Adıyaman’da şehit olan Karakol Amiri Başkomiser Kamuran Üçgül son yolculuğuna uğurlandı

Çoğunluğu sağlayanın görev süresi 4 yıl

Anayasa Mahkemesi’nde, Arslan’ın görev süresinin dolacağı 20 Nisan'dan 2 ay önce, yani 20 Şubat'ta başkanlık seçimi süreci başladı ve seçimin tarihi olarak 21 Mart belirlendi. Görev süresinin sona ermesi nedeniyle Arslan aday olamayacak ancak oy kullanabilecek. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu'nda yapılacak seçimde, 15 üyeden en az 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan aday, 4 yıl boyunca Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenecek.

Kaynak: Birgün