Cook Boğazı, yüzücüler için sadece bir su yolu değil, aynı zamanda bir mücadele arenası. Ancak Türk yüzücü Aysu Türkoğlu için bu zorlu parkur, bir zafer yolculuğuna dönüştü. 7 saat 21 dakika süren yolculuk, Türkoğlu'nun azmi ve yeteneğiyle taçlandı. Yeni Zelanda'nın soğuk sularında gösterdiği üstün performansla, Türk spor tarihine altın harflerle yazılan bir isim oldu. Bu başarı, Türk sporcuların uluslararası alandaki rekabetçi ruhunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Yüzücü Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nda Zafer Kazandı

Yüzücü Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nda Zafer Kazandı

Yüzücü Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı geçişini 7 saat 21 dakika 40 saniyede tamamladı. Türkoğlu, Cook Boğazı geçişini gerçekleştirmek için TSİ 09.00'da yaklaşık 13 derecelik suda yüzmeye başladı. Yeni Zelanda saatine göre akşam saatlerinde suya giren Türkoğlu, zorlu 27 kilometrelik parkuru karanlıkta geçmeyi başardı.

Parkuru tamamladıktan sonra, botla takip eden ekip üyeleri duygusal anlar yaşadı. Bitiş noktasından botla tekneye getirilen Türkoğlu, Türk bayrağı açarak sevincini sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı. Yüzücü Türkoğlu ve teknedeki diğer kişilerin oldukça mutlu oldukları gözlendi.

Göztepe'nin şampıyonluk maçı Özel Röportajı! Neden taraflarlar o balkonun altında toplandı? Göztepe'nin şampıyonluk maçı Özel Röportajı! Neden taraflarlar o balkonun altında toplandı?

Aysu Türkoğlu, daha önce İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 30 Temmuz 2022'de 16 saat 28 dakikada yüzerek geçmiş ve en genç Türk olarak bu başarıya imza atmıştı. Ayrıca, yaklaşık 40 kilometrelik Kuzey Kanalı'nı da geçen yıl 9 Ağustos'ta 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek başarıyla tamamlamış ve "İlk Türk kadın ve en genç Türk sporcu" unvanını almıştı.

Kaynak: Haber Merkezi