Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir, Son Mühür TV’de yayınlanan Sıcak Bakış programında Ayşegül Koç’un sorularını yanıtladı. 24., 25. Ve 26. Dönem CHP Muğla Milletvekili olan Prof. Dr. Demir, Muğla seçim sonuçlarını da değerlendirdi. Muğla güzel bir sınav verdi diyen Demir; “Tabloyu iyi okumak lazım. Siyasete küskünlük var. Muğla’da da bunu görüyoruz. Tecrübelerin dinlenmesi gerekiyor. Bunun eksikliğini görüyorum” diye konuştu.

“Yerel seçim sonuçları beklediğim doğrultudaydı”

“Yerel seçim sonuçları beklediğim doğrultudaydı”

31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Prof. Dr. Demir; “Yerel seçim sonuçlarının bu yönde geleceğini tahmin ediyordum. Çünkü halkı görmek önemli. Halk ekonomik zorlukları bizzat yaşıyor. Tüm bunların yanı sıra CHP’de bir de değişim oldu. Bu değişim önemliydi, Genel Başkan Özgür Özel ve ekibi bu değişimi çok güzel yönetti. Bu değişimde gençlerin ve kadınların olması gerekiyor dendi. Her mitingde durumu emeklilere de çok doğru anlattığını düşünüyorum. Ankara, İstanbul ve İzmir ile ilgili hiçbir kuşkum yoktu. Hatta İstanbul’da oy oranının daha fazla olacağını düşünüyordum. Türkiye’nin bir umuda ihtiyacı vardı. Bu umut doğdu. Ekonomi bu sonucun en önemli nedenlerinin başında geliyor” diye konuştu. 

“Herkes mesajını aldı”

CHP Yerel Yönetim Çalıştayı’na ilişkin konuşan Prof. Dr. Demir; “Seçim sonuçları CHP’ye yeni sorumluluk, yeni bir yük getirdi. Bu çalıştayda da anlatıldı. Hedef iktidar olmalı denilmeli. Türkiye’de ortak proje ve hedefler koymak için bir ekip kuruldu. Belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediye çalışanları çok iyi takip edilecek. Bu çalıştayda herkes mesajını aldı. Bundan sonra herkes takip edilecek. Hizmet odaklı ülkenin geleceğini oluşturacak bir yapılanma söz konusu. Burada hedef 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Özgür Özel barışçı bir politikayla gidiyor.

Zafer Partisi İzmir İl Teşkilatının 'A takımı' belli oldu! Zafer Partisi İzmir İl Teşkilatının 'A takımı' belli oldu!

Cumhurbaşkanı ile görüşme talep etmesi bunun en önemli örneklerinden. Bence doğru bir yol. Barışçıl bir ortamın artık yaratılması gerekiyor. Türkiye bu umutsuz tablodan kurtarılmalı. Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlar Kurulu’nun da gözden geçirilmesi lazım orada çok tecrübeli insanlar olmadığını görüyoruz. Bunun çözümü parlamenter sistemin geri getirilmesi. Türkiye’nin gün geçtikçe daha çok bağımlı olduğunu görüyoruz. Bağımlılık arttıkça ekonomideki sıkıntılarda artar” açıklamasında bulundu.  

“Muğla güzel bir sınav verdi”

(17) Halkı Gözlemlemek Çok Önemli... Nurettin Demir Youtube 3 34

24., 25. Ve 26. Dönem CHP Muğla Milletvekili olan Prof. Dr. Demir, Muğla seçim sonuçlarını da değerlendirdi. Muğla güzel bir sınav verdi diyen Demir; “Büyükşehir ile birlikte 14 ilçe olarak bakarsak 12’sini CHP aldı. Muhalefetsiz olmaz. Ahmet Aras arkadaşımız idealleri var. ‘Dünya Kenti Muğla’ sloganını atmış. Güzel ama iddialı bir slogan. Buna ulaşmak zor ama hayal kurmak güzeldir. Tebrik ediyorum kendisini biz de yardımcı olacağız tabii. Tabloyu da iyi okumak lazım. Siyasete küskünlük var. Muğla’da da bunu görüyoruz. Milleti ne anketörler ne medya ne de siyasetçiler yeterince tanımış değil. Muğla daha da iyi olacak. Tecrübelerin dinlenmesi gerekiyor. Hangi partiden olursa olsun. Bunun eksikliğini görüyorum. Yardım isteyen herkese kapımız açık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi