Haftanın başlangıcıyla birlikte, her bölgede hava durumunun nasıl olacağı merak konusu. Güneşli günlerin ardından yağışlı bir Pazartesi bizi bekliyor olabilir mi? Sıcaklıkların artışıyla birlikte, sis gibi doğal olumsuzlukların da dikkate alınması gerekiyor. İşte Türkiye'nin farklı bölgelerinde beklenen hava durumu ve detayları...

25 Mart Haftasında Hava Nasıl Olacak?

Pazartesi gününe dikkat! Yeni haftada hava durumu nasıl olacak? Türkiye genelinde hava koşulları önem taşıyor. İşte detaylar:

Marmara Bölgesi:

Pazar günü güneşli ancak pus oluşacak. Rüzgar yönü lodosa dönüyor. Edirne'de 20, diğer kentlerde ise 17-18 derece sıcaklık bekleniyor. Pazartesi günü bölgeye kuvvetli yağışlar geliyor.

İç Anadolu Bölgesi:

İç Anadolu'da hava açık ancak ayaz devam ediyor. Eskişehir ve Konya'da 13, Sivas'ta 4, Kayseri'de ise 11 derece sıcaklık öngörülüyor. Pazartesi günü Eskişehir-Konya hattında yağışlar bekleniyor.

Ege Bölgesi:

Ege'de güneşli bir sabah olacak ancak pus oluşması bekleniyor. Lodos sert esiyor. Muğla'da 17, Manisa'da 21, Kütahya'da 13 derece sıcaklık bekleniyor. Bodrum'da güneşli başlayacak ancak öğleden sonra lodosun etkisi artacak ve sıcaklık 19 derece olacak.

Çorum'un Obruk köyü sel tehlikesi altında: Vatandaşlar ıslah ve köprü yardımı istiyor Çorum'un Obruk köyü sel tehlikesi altında: Vatandaşlar ıslah ve köprü yardımı istiyor

Akdeniz Bölgesi:

Akdeniz'de güneşli bir hava hakim olacak. Adana'da 21, Kahramanmaraş'ta 16, Hatay'da 18 derece sıcaklık bekleniyor. Lefkoşa'da ise hava açık ve sıcaklık 22 derece olacak. Pazartesi günü bölgede yağmurlu bir hava öngörülüyor.

Karadeniz Bölgesi:

Samsun, Tokat ve Rize arasında kısa süreli yağışlar bekleniyor. Bolu kesiminde sis görülebilir. Bölgede sıcaklıklar 11-14 derece arasında değişecek. Yeni haftanın ilk günü Batı Karadeniz'e de yağmur yağacak.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi:

Doğu ve güneydoğuda parçalı bulutlu bir hava bekleniyor. Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve Kars kesimlerinde öğleden sonra yağışlar görülecek. Erzurum'da 3, Malatya'da 10, Gaziantep ve Diyarbakır'da 13 derece sıcaklık bekleniyor. Erzurum'da gece sıcaklık eksi 8 dereceye kadar düşecek ve don olayı yaşanabilir.

Kaynak: Haber Merkezi