Kaçak Yollarla Getirilen Dev Tıbbi Sülük Operasyonu

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde, kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, bir otelde kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan tam 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon kapsamında, kaçakçılıkla suçlanan 2 şahsa da ciddi bir para cezası kesildi.

İhbar Üzerine Gerçekleştirilen Operasyon

Ankara'da 100.yıl şerefine dev Atatürk sergisi açıldı Ankara'da 100.yıl şerefine dev Atatürk sergisi açıldı

İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar sonrasında başlatılan operasyon, Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle hayata geçirildi. Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri tarafından yürütülen operasyonda, bir otelde detaylı aramalar yapıldı.

Bavullarda Bulunan Şok Edici İçerik

Operasyon sırasında, 2 yabancı uyruklu şahsın bavullarında özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. İçlerinde ise tam 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet tıbbi sülük tespit edildi.

Kaçak Yollarla Getirilen Sülüklerin Kaderi

Tespit edilen tıbbi sülüklerin, Cites belgesine tabi olduğu ancak kaçak yollarla Türkiye'ye getirildiği belirtildi. Sülüklerle ilgili herhangi bir evrak veya belge bulunamadı. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanunu kapsamında kaçak yollarla getirilen sülüklere el koydu.

Yüksek Ceza Kesildi

Kaçak olarak Türkiye'ye getirilen sülüklerle bağlantılı olarak 2 yabancı uyruklu şahsa 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı. Operasyon, kaçakçılıkla mücadelede göz açtırmayan ekiplerin başarılı operasyonlarından biri olarak kayda geçti.

Kaynak: Haber Merkezi