31 Mart seçimleri önce İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak dikkat çeken renkli bir kampanya yürüten Ümit Özlale sandıktan umduğunu bulamamıştı. Seçim sonrası parti içinde başlayan tartışmalar ve Meral Akşener'in 27 Nisan Olağanüstü Kongresi'nde aday olmayacağını duyurmasının ardından Ümit Özlale'nin İYİ Parti'den istifa ettiği haberi gelmişti.

Ne CHP, ne başka bir parti...


Bağımsız kalmasının ardından CHP'ye geçeceğine dair haberlerin gündeme gelmesini değerlendiren Ümit Özlale net bir dille bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Yola bağımsız bir vekil olarak devam etmek istediğine işaret eden Özlale, ''ne CHP'yle ne de başka bir partiyle hiçbir görüşmem, iletişimim, kontağım olmadı. Kimseyle gizli kapaklı bir görüşmem yok. Benim CHP'ye geçeceğim yönündeki haberler doğru değil'' dedi.

DEVA Partili Karal: Çay maliyetleri artıyor, fiyatlar duruyor DEVA Partili Karal: Çay maliyetleri artıyor, fiyatlar duruyor

İYİ Parti'ye dönüş olabilir mi?


3,5 yıldır görev yaptığı İYİ Parti'den ilkesel sebeplerle koptuğuna vurgu yapan Ümit Özlale, ''İYİ Partili dostlarımla sıcak diyaloglarım hala devam ediyor. Olağanüstü Kurultay'da aday olan arkadaşlarımın hepsini tanıyorum, hepsiyle de dostluğum sürüyor. Meclis'te karşılaştığımızda kucaklaşıyoruz. Meral Akşener'le de dostluğumuz devam ediyor. Ancak ben İYİ Parti'ye dönmeyi düşünmüyorum. İYİ Parti merkezden uzaklaştığı için ben ayrılma kararı almıştım. Bu kararımdan kurultaydan ne sonuç çıkarda çıksın vazçgeçeciğimi zannetmiyorum'' diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi