Son yıllarda elektrikli araçlar, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de giderek popüler hale geliyor. Elektrikli araçların tercih edilmesinde hava kirliliğini azaltmaları ve ekonomik olmaları gibi faktörler etkili oluyor. Ancak bu araçların yaygınlaşmasıyla birlikte şarj istasyonu ihtiyacı da artıyor. Bu doğrultuda teknoloji şirketleri çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Son olarak Vestel, Türkiye'nin en büyük yerli firmalarından biri olarak elektrikli araçları 1 MW hızında şarj edebilecek şarj istasyonu üreteceğini duyurdu. Bu gelişme, elektrikli araçlar alanında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Chery Tiggo 9 PHEV tanıtıldı: Tek seferde 1400 kilometre menzil! Chery Tiggo 9 PHEV tanıtıldı: Tek seferde 1400 kilometre menzil!

VESTEL'DEN 1.000 kW (1 MW) HIZINDA ŞARJ İSTASYONU!

Bugün Vestel, elektrikli araç dünyası için önemli bir duyuru yaptı. Şirketin CEO'su Ergün Güler, 60 kW, 120 kW, ve 150 kW hızlı şarj istasyonlarıyla birlikte 180 kW, 240 kW, 320 kW, 400 kW, 720 kW ve 1.000 kW ultra hızlı şarj istasyonlarını tanıttı. Bilindiği üzere, Togg da dahil olmak üzere birçok marka tarafından üretilen elektrikli araçlar genellikle maksimum 200 kW hızda şarj oluyor. Ancak düşük hızda şarj olan araçlar da mevcut. Vestel'in üreteceği istasyon, özellikle dikkat çekici olacak. 1.000 kW ultra hızlı şarj istasyonu, Togg T10X'ten Tesla Model X, Y ve S'e kadar tüm elektrikli araçları şarj edebilecek kapasiteye sahip. Ancak şu anda hiçbiri bu hızı desteklemediği için bu faydadan yararlanamazlar. Ancak gelecekte, akıllı telefonlardaki gibi desteklenen şarj hızlarının artması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi