İzmir Milletvekili Seda Kaya Kemeraltı'nın ateşini meclise taşıdı! İzmir Milletvekili Seda Kaya Kemeraltı'nın ateşini meclise taşıdı!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy verme işlemi Türkiye genelinde sona ererken sayım işleminin gerçekleştiği dakikalarda beklenmedik bir olay yaşandı.

"Kabul edilemez bir durumdur"

"Milletvekili tüm Türkiye'yi temsil ettiği için seçmenin yaşadığı il dışında oy kullanması bir yere kadar anlaşılabilir ama yerel seçim için bu kabul edilemez bir durumdur." diyen Kars Bağımsız Belediye Başkan adayı Ayhan Bilgen, "Ama seçmen kayıtları hazırlanırken konuyu YSK ve TBMM'de çözmek gerekirdi. Konuyu dillendirmek yetmiyor çözüm için." ifadelerini kullandı.

Ayhan Bilgen

"Kayıt aşamasında sorun çözülmezse..."

Büyük umutlarla seçime giren Ayhan Bilgen, "YSK Başkanı Kars için kayıtlı olmayan seçmen oy kullanmadı demiş. Doğru söylemiş. Sorun oy kullanmada değil kayıt yapılmasında. Kayıt aşamasında sorun çözülmezse oy kullanmada yapılacak bir şey kalmaz." açıklamasında bulundu.

Sürpriz açıklama

Daha sonra başka bir paylaşım daha yapan Kars Bağımsız Belediye Başkan adayı Bilgen, bu defa yarışı kaybettiğini kabul etti.

"Kolaylık diliyorum"

Bilgen, "Kutuplaşma siyasetini önlemeye gücümüz yetmedi. Biz üzerimize düşeni yaptık. Toplum neye layıksa öyle yönetilir. Bize güvenip destek olan herkese teşekkürler. Kazanacak adaya ve Kars'a kolaylık diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi