Yaşanan salgından dolayı açılıp açılmayacağı merak konusu olan İzmir Enternasyonal Fuarının açılış tarihi belli oldu. Bu yıl kapılarını 9 Eylül’de açmaya hazırlanan Enternasyonal Fuarı 5 gün boyunca açık kalacak.

Sosyal Medya hesabından fuarın bu yıl da düzenleneceğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açıklamasında şunları söyledi; “ Ticaret Bakanı Sn. Ruhsar Pekcan ile 9-13 Eylül tarihleri arasında düzenleyeceğimiz 89.İzmir Enternasyonal Fuarı’nı görüştük, kendilerini açılışa davet ettik. Sayın Bakan 1 Eylül’den itibaren kapalı alanlarda fuarlar düzenlenebileceğini açıkladı. İEF, 89 yıldır olduğu gibi Kültürpark’ta , 9 Eylül’den itibaren ziyaretçilerini pandemi kurallarına uygun olara “Akdeniz” temasıyla ağırlayacak. ”

Uluslararası İzmir iş günleri
9 Eylül’deki İEF öncesi İzmir İş Günleri pandemi nedeniyle online zirve olarak 3-4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Ticaret Bakanlığı himayesinde, İBB ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek Akdeniz’de Lojistik ve Ticaret temalı İzmir İş Günleri için yapılan hazırlıklar da görüşmede değerlendirildi. 6. İzmir İş Günleri Ticaret Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB), Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin işbirliği ile dolu dolu bir program oluşturuldu. İspanya, Fas ve İtalya Ticaret Bakanları da açılış oturumuna katılacak.

Oturumlarda delegasyonlar arasında ve bakanlar seviyesinde yapılacak görüşmeler kapsamında Türkiye ile katılımcı ülkeler bir araya gelerek pandemi sonrası ticaret fırsatlarını değerlendirilecek.

Editör: TE Bilişim