Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 'nın itiraz değerlendirme süreçleri devam ediyor. İYİ Parti Ordu'dan CHP ise Hatay'dan itiraz başvurusunda bulunmuştu. YSK, itiraz başvurularını redetti. 

CHP ve İYİ Parti itiraz etmişti

YSK Hatay ve Ordu itirazları hakkında karara vardı. İYİ Parti'nin Ordu, CHP'nin Hatay seçimlerine yaptığı itiraz başvuruları reddedildi. 

İsrail polisini bıçakladıktan sonra öldürülen Hasan Saklanan kimdir? İsrail polisini bıçakladıktan sonra öldürülen Hasan Saklanan kimdir?

Ne olmuştu ?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak Yüksek Seçim Kurulu'na tam kanunsuzluk hali nedeniyle başvuruda bulunmuştu. Başvurunun ardından CHP lideri Özel, basın mensuplarına açıklama yapmıştı.

YSK önünde konuşan Özel şu şekilde konuşmuştu:

"Biraz önce Yüksek Seçim Kurulu'na Hatay büyükşehir ve Hatay İskenderun için ayrı ayrı tam kanunsuzluk başvurumuzu yapmış durumdayız. Bu başvuruyu bizzat yapacağımı ve takip edeceğimi söylemiştim. Tam kanunsuzluk başvurumuz herhalde YSK'ya tarihi boyunca yapılmış en kapsamlı tam kanunsuzluk başvurusudur. Meselenin herhangi bir tanesi tarafsız ve siyasi baskılardan arındırılmış, sadece hukuk normlarına göre düşünülen, vicdan sahibi insanlar da seçimin yenilenmesi yönünde bir karar verme durumunu yaratacaktır. Hiç şüphe yok. Her birisi için YSK'nın geçmişte aldığı talebimize uygun kararlar mevcuttur. Örnekleri, ekleri ve bilgileriyle birlikte sunduk. Eğer 2019 31 Mart İstanbul seçimleri iptal edildiyse, bizim başvurumuzla da Hatay seçimleri 8 kez iptal edilebilir. İBB seçiminin iptal gerekçesini, elimizdeki kanıtları okuyun, bu seçimleri 8 kez iptal edersiniz.
Ysk Seçim Kararı Foto 1

Kaynak: HABER MERKEZİ