Yunanistan'ın ünlü çıplaklar adası Gavdos, beklenmedik bir şekilde kaçak göçmenlerin hedefi haline geldi. Son yedi hafta içinde adaya ulaşan 612 göçmen, yerel yönetimi alarm durumuna geçirdi. Gavdos'un genellikle turistler tarafından tercih edilen çıplaklar plajları, şimdi Akdeniz'den gelen teknelerle doldu. Yunan hükümeti, adaya ek askeri güçler ve sahil güvenlik botları konuşlandırarak önlem aldı. Göç ve İltica Bakanı, Gavdos'un Lampedusa'ya dönüşmemesi için gereken adımları atacaklarını belirtti. Ancak, adanın altyapısı göçmen akınına hazır değil ve yerel yönetim acil yardım çağrısında bulunuyor.

Ünlü çıplaklar adası Gavdos'un kaçak göçmenlerle karşı karşıya olduğu konusunda harekete geçti.

Sosyal medya yasa boğuldu: Ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Aracının içinde suikasta kurban gitti! Sosyal medya yasa boğuldu: Ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Aracının içinde suikasta kurban gitti!

Ünlü çıplaklar adası Gavdos'un kaçak göçmenlerle karşı karşıya olduğu konusunda harekete geçti.

Yunan hükümeti, Ege Denizi'ndeki ünlü çıplaklar adası Gavdos'un kaçak göçmenlerle karşı karşıya olduğu konusunda harekete geçti. Dünya genelinde tanınan nudistlerin akın ettiği Gavdos Adası, şimdi göçmen tehdidi altında. Ada belediyesi ve hükümet, son yedi hafta içinde Gavdos'a 612 göçmenin gelmesiyle alarm durumuna geçti.

Gavdos'un genellikle çıplaklar tarafından ziyaret edilen plajlarında, bu kez Akdeniz'den tekneler ve botlarla gelen onlarca göçmenin belirmesi, yerel yönetimi zor durumda bıraktı. Gavdos adasında yaklaşık 1500 kişi yaşıyor ve göçmenlerin sayısının hızla artması, belediye başkanı Lilian Stefaniki'nin ve Göç ve İltica Bakanı Dimitris Kairidis'in yardım taleplerine yol açtı.

Göçmenlerin adaya çıkmasını engellemek için, çok sayıda asker ve sahil güvenlik botu konuşlandırıldı. Ege Denizi'ndeki ıssız Gavdos adasının, göçmenlerin yoğun olarak tercih ettiği Lampedusa'ya dönüşmemesi için geniş güvenlik önlemleri alındığı bildiriliyor.

Göç ve İltica Bakanı Kairidis, "Gavdos, Lampedusa'ya dönüşmeyecek, Yunanistan 2015'te yaşadığına benzer bir kriz yaşamayacaktır. Bu, hem Hanya-Girit Belediyesi hem de Gavdos Belediyesi'nin göç akışının daha da güçlendirilmesi için bir alarm niteliğindedir” dedi. Belediye Başkanı Lilian Stefanaki de uzun süredir Göçmenlik ve İltica Bakanlığı'na ve ilgili yetkililere yeni bir göç dalgasıyla karşı karşıya olduklarını ilettiğini belirterek, "Defalarca söyledik, anlatamadık. Adaya gelen göçmenler Gavdos ve Girit'e gideceklerini söylüyor. Bunun için Göçmenlik ve İltica Bakanlığı'na başvurduk, adamız bu göç dalgasını kaldıracak altyapıya, içecek su ve yiyeceğe sahip değil. Bunu karşılayamayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi