Gelecek Partisi’nde yaşanan kafa karışıklığının ilk kamuoyuna yansıması İstanbul Milletvekili Selim Temurci’nin, AK Parti İstanbul Adayı Murat Kurum’u desteklemeye daha yakın olduğunu açıklamasıyla ortaya çıkmıştı. Altılı Masa’nın bir parçası olarak CHP listelerinden seçilmiş 10 Gelecek Partili Milletvekilinden biriydi Temurci. Ancak Temurci’nin açıklamaları Gelecek Partisi’nden destek bulamadı. Saadet-Gelecek Grup Başkanı Selçuk Özdağ “kendisinin bu konuşmaları, parti yönetim kurulumuzdan onay almamıştır. Selim Bey’in düşünceleri kendisini bağlamaktadır, partimizin düşünceleri değildir” diye konuşmuştu. Manisa vde Samsun dışında büyükşehir adayı çıkartmamış, Türkiye genelinde sadece yüzde 7’lik dilimde aday çıkartmış bir parti haline gelen Gelecek Partisi’nde kafası karışık olan sadece Selim Temurci değildi elbette.

İstifalar ardı ardına geldi…                                                

Ankara, Bolu, Malatya ve Kırşehir il yönetimlerinin partilerinin aday belirleme daha doğrusu ‘aday belirlememesine’ tepki olarak istifa haberleri ardı ardına geldi. Partiye yakın kaynaklar istifa için hazırlık yapan başka il teşkilatları olduğuna dair kulis bilgilerini paylaşıyor.

Çok iddialı başlangıç, yaşanan hayal kırıklığı…

Takvim yaprakları 12 Aralık 2019’u gösterdiğinde Ahmet Davutoğlu liderliğinde siyasi yaşama merhaba diyen Gelecek Partisi parti logosu olarak köklü bir gelecek vaat eden çınar ağacını seçmişti. Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık yapmış Ahmet Davutoğlu’nun hemen hemen tamamı AK Parti geçmişi olan kadrolarla çıktığı yolculukta AK Parti’ye rakip olabileceğini düşünenler bugün için hayal kırıklığı yaşıyor.

İzmir’de Büyükşehir yarışında kimi destekleyeceği hala belirsiz…

Manisa Büyükşehir’de Selçuk Özdağ’la ve Samsun Büyükşehir’de Mustafa Yeşilyurt’la yarışa giren Gelecek Partisi İzmir Büyükşehir için aday belirlemedi. Manisa’da Saadet Partisi’yle birlikte hareket eden Gelecek Partisi, İzmir’de Saadet Partisi’nin Büyükşehir adayı Mustafa Erduran için Genel Merkez’den herhangi bir destek mesajı gelmiş değil. İzmir’de 25 ilçede aday çıkartmayan Gelecek Partisi sadece 5 ilçede yarışa katılmayı tercih etti.

Gelecek Partisi’nin İzmir adayları şöyle:

İYİ Parti'de ilk tur oylamanın ardından yeni gelişme: Tolga Akalın'ın adaylıktan çekildiği bildirildi! İYİ Parti'de ilk tur oylamanın ardından yeni gelişme: Tolga Akalın'ın adaylıktan çekildiği bildirildi!

1-Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Murad İdikurt

2-Seferihisar Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Budak

3-Torbalı Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Fidanel

4-Karabağlar Belediye Başkan Adayı Özgür Cihan Turan

5-Çiğli Belediye Başkan Adayı Ateş Ertoşi

Kaynak: Haber Merkezi