Zonguldak'ta belediye başkanı seçilen Tahsin Erdem'in göreve başlamasının ardından eski Başkan Ömer Selim Alan'a kimliği belirsiz bir kişi tarafından sözlü müdahalede bulunuldu. Kısa süreli arbede çıktı ve çevredeki insanların müdahalesiyle son buldu. Yaşanan olayın ardından Tahsin Erdem açıklama yaptı. Erdem, "Bu şekilde muamele bizim örgütümüzün muamelesi değildir. Bizim dışımızda gelişmiştir. Kendisinden özür diledim, burada da sizlerin huzurunda özür diliyorum" dedi. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP'den aday olan Tahsin Erdem yüzde 54, Cumhur İttifakı'nın adayı Ömer Selim Alan yüzde 37 oy aldı. 2024-2029 tarihleri arasında Zonguldak Belediye Başkanlığı yapacak olan Erdem, bugün Zonguldak Adliyesi'ne giderek mazbatasını Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Behice Dizdar'dan aldı. Mazbata törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından Erdem ve beraberindekiler Zonguldak Belediyesi'ne hareket etti.

CHP'li Özçağdaş: Yusuf Tekin beka sorunudur! CHP'li Özçağdaş: Yusuf Tekin beka sorunudur!

Tahsin Erdem, belediyeye coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, CHP İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu ve partililer de Erdem'e eşlik etti. Ömer Selim Alan tarafından makamda karşılanan Erdem'e belediyenin mührü verildi. Devir teslim töreninde konuşan Alan, "Tahsin Erdem başkanımız seçimi kazanarak yeni belediye başkanımız oldu. Bizler de görevi Muharrem Akdemir'den devralmıştık. Bugün de görevi Tahsin Erdem başkanımıza devrediyoruz. Kendisine bu yolda üstün başarılar diliyoruz. İşi zor yükü ağır, Zonguldak'ın çok hizmete ihtiyacı var. Ama ekibiyle beraber açıkladığı projelerini yapacağına ve insanımıza hak ettiği hizmetleri vereceğine bütün kalbimizle inanıyoruz" dedi.

Selim Alan'a teşekkür eden Erdem, "Bugüne kadar edinmiş olduğu deneyimlerden dolayı kendisinden mutlaka istifade edeceğiz. Her daim amaç Zonguldak'a hizmettir. Kendisine bugüne kadar ki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. Devir teslim töreni sonrasında Tahsin Erdem, Ömer Selim Alan'ı makamdan uğurlamak istedi. Ancak Alan'ın makamdan ayrılması sırasında kimliği belirsiz bir kişi tarafından sözlü müdahalede bulunuldu. Kısa süreli arbede çevredekilerin araya girmesiyle son buldu. Makamdan ayrılmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Tahsin Erdem, "Önceki dönem belediye başkanımızı uğurlarken yapılan hareketi kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bizim halkçı belediyecilik anlayışımızla böyle bir seviyesizlik asla olmaz. Amacını aşan hareketler olmuştur. Kendisinden özür diledim, burada da sizlerin huzurunda özür diliyorum. Hiç şık olmamıştır. Bizim tasvip edeceğimiz bir şey değildir. Her belediye başkanı, önceki belediye başkanları bizim için çok kıymetli, çok değerlidir. Bu şekilde muamele bizim örgütümüzün muamelesi değildir. Bizim dışımızda gelişmiştir. Hiçbir sosyal demokrat, hiçbir halkçı böyle bir şeyi asla yapmaz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi