WhatsApp, geçtiğimiz yılın ortalarında başlattığı yeni tasarım güncellemesini yavaş yavaş Android telefonlara yayınlamaya başladı. WhatsApp'ın Android sürümündeki güncellenmiş tasarımı, artık iPhone uygulamasına daha fazla benzer hale geldi.

Whatsapp Ana Foto 1

İşte ChatGPT'nin pek bilinmeyen sıradışı özellikleri! İşte ChatGPT'nin pek bilinmeyen sıradışı özellikleri!

Yeni tasarımda neler var?

WhatsApp, artık daha minimalist bir tasarıma ve beyaz tonlara sahip olacak. Üst menüdeki yeşil renkli alan, yeni arayüzde beyaza dönüşecek. Ayrıca, navigasyon bölümü, iPhone uygulamasındaki gibi aşağıya taşındı. 

Whatsapp Foto 2

Farklı özellikler de yolda!

WhatsApp, tasarım değişikliklerine ek olarak kullanıcılara yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. En son WhatsApp beta sürümünde Android kullanıcıları için yeni yapay zeka destekli düzenleme araçları tanıtıldı. Bu araçlar, metin girerek arka plan görselleri oluşturmanıza ve arka planı genişletmenize olanak tanıyacak. Durum güncellemesi yaparken veya birine fotoğraf gönderirken, resim düzenleyici penceresinde yeni yapay zeka araçları karşınıza çıkacak. Ayrıca, WhatsApp artık tüm fotoğraf ve videoları karşı tarafa HD olarak göndermek için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, WhatsApp ayarlarında "Depolama ve Veri Kullanımı" başlığı altında bulunan "Medya Yükleme Kalitesi" adlı bir ayarla kullanılabilir olacak. Eğer kullanıcılar standart kaliteyi seçerse, görseller ve videolar sıkıştırılarak daha küçük boyutlu dosyalar halinde karşı tarafa iletilmeye devam edilecek. HD kalite seçeneğinde ise, içerikler 6 kat daha yüksek kalitede gönderilebilecek. 

Kaynak: Haber Merkezi