ANKARA-DİYARBAKIR SEFERLERİ BAŞLIYOR
Ankara-Diyarbakır arasında turistik tren seferleri yarın başlıyor. TCDD Taşımacılık tarafından yapılan duyuruya göre, Tarihi Ankara Garı'ndan kalkacak olan tren, ilk seferini 19 Nisan Cuma günü gerçekleştirecek. Yolcular Ankara'nın tarihi ve kültürel mirasını keşfetmek için bu özel trenle unutulmaz bir yolculuğa çıkabilecekler. Peki seferler ne zaman? Sefer tarih ve saat detayları...

Ankara-Diyarbakır turistik treni, yarın Tarihi Ankara Garı'ndan kalkış yaparak ilk seferine başlayacak
TCDD Taşımacılık'ın X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yolcuların merakla beklediği Turistik Ankara-Diyarbakır Treni'nin yarın saat 15.55'te Tarihi Ankara Garı kalkışlı olarak Diyarbakır'a ilk seferini gerçekleştirmek üzere yola çıkacağı belirtildi.

Trenin, 19 Nisan 2024 – 14 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara'dan Cuma kalkışlı, 21 Nisan 204 – 16 Haziran 2024 tarihleri arasında Diyarbakır'dan Pazar kalkışlı olarak yolculara hizmet vereceği kaydedildi.

Piyano dünyasında parıldayan yıldız: genç yetenek Tarık Kaan Alkan Piyano dünyasında parıldayan yıldız: genç yetenek Tarık Kaan Alkan

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre şunlar ifade edildi.

“Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni, 19 Nisan Cuma günü saat 15.55'te ilk seferini gerçekleştirecektir.
Turistik tren, 19.04.2024-14.06.2024 tarihleri arasında her Cuma Ankara’dan 15:55’de hareket edecek, gezi amaçlı Malatya’da 3 saatlik duruş yapacaktır. 

21.04.2024-16.06.2024 arasında her Pazar Diyarbakır’dan 12:00’da hareket edecek, gezi amaçlı Yolçatı’da (Elazığ) 4 saat, Kayseri’de 3 saat duruş yapacaktır.

ANKARA TRENİ BİLET SATIŞLARI
Turistik trenin rotası oldukça çekici ve keyifli duraklar içermektedir. Ankara'dan kalkış yapıldıktan sonra Malatya'da 3 saatlik bir mola verilecek ve ardından yolculuk devam edecektir. Diyarbakır'dan kalkış yapıldığında ise yolculuk sırasında Elazığ'ın Yolçatı ilçesinde 4 saatlik bir mola verilecek, daha sonra Kayseri'de 3 saatlik bir durak yapılacaktır. Bu molalar yolcuların çevrenin doğal güzelliklerini ve kültürel mirasını keşfetmelerine ve dinlenmelerine olanak tanıyacaktır. Ek olarak bilet satışları grup taşımacılığı da dahil olmak üzere tüm satış kanallarından yapılabilecektir. 

Kaynak: HABER MERKEZİ