Acil Çağrı Hizmetleri Mezunları Platformu sözcüleri İçleri eski Bakanı Süleyman Soylunun atama sözü alan mezunlar yeni Bakan Ali Yerlikayanın bu sözü gerçekleştirmesini bekliyorlar. Seslerini duyurmak için fidan dikim eylemi gerçekleştiren mezunlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak konu ile ilgili yardım talebinde bulundular.

Acil Çağrı Hizmetleri Mezunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istedi..

"Çağrı merkezi hizmetleri bölümü mezunları, Zorlu üniversite eğitiminden (teorik, pratik ve yazılı olarak) elde ettikleri yüksek notlara rağmen, Devletimize hizmet etme isteğine karşılık KPSS sınavında yeterince alım yapılmadığı için 30 bin Çağrı Merkezi hizmetleri bölümü mezunu (3499 kodlu) mağduriyet yaşamaktadır.

Bizler, gerekli teorik ve pratik eğitimleri titizlikle tamamladık ve bu alandaki bilinci kazandık. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüklerine yapılan alımlara, 3001 koduna sahip önlisans ve lisans bölümlerinden mezun olan öğrenciler de başvurabilmektedir. Bu nedenle, "Çağrı Merkezi Hizmetleri" mezunu öğrencilerin KPSS ile atanma şansları oldukça kısıtlıdır.

Meclis Çocuk Özel Oturumunu Aysima Arslan Yönetti Meclis Çocuk Özel Oturumunu Aysima Arslan Yönetti

2023-2024 yılları için 112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılacak alım hakkında bazı sorularımız var. Bu dönemde 112 AÇM'lere alım yapılacak mı ve eğer yapılacaksa kaç kişilik bir alım olması planlanmaktadır? Ayrıca, bu alımların ne kadarı çağrı merkezi hizmetleri mezunlarına yönlendirilecektir? Yeni düzenlemeler ile ilgili olarak, bölüm mezunlarına yönlendirilen alımlarda artış olup olmayacağı hakkında bilgi alabilir miyiz? Biz, 112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılacak alımlarda sadece çağrı merkezi hizmetleri mezunlarının tercih edilmesini talep etmekteyiz."

"LÜTFEN BİZİ UNUTMAYIN"

Platform üyeleri fidan dikim alanında "lütfen bizi unutmayın" Şeklinde pankart açarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan seslerini duyurmasını bekliyor.

SESLERİNİN DUYULMASINI BEKLİYORLAR...

Editör: Eylül Oşulkoca