İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ismi Genel Sekreterlik için geçen Aykut Erdoğdu konusunda kararın verildiğine işaret ederek, Erdoğdu'nun yeni görevini ilk kez açıkladı. 23 Nisan törenleri sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve Aykut Erdoğdu'yla ilgili tartışmaları değerlendrien Cemil Tugay '"Bu konuyu izliyorum, şaşkınca izliyorum. Hakikaten gerçek içerikle alakasız bir sürü şey yazılıp çiziliyor. Buluttan nem kapar gibi ipuçları peşinde koşmaya çalışan insanlar olduğunu da görüyorum."

"Bizim için çok değerli..."

Başkan Tugay "Aykut Erdoğdu bizim çok değerli siyasetçilerimizden, milletvekillerimizden. Ekonomi konusunda önemli birikimi olan kıymetlilerimizden biridir. Acaba böyle bir seçenek olabilir mi diye Genel Merkez'imizin bunu dile getirmesiyle bizim de arkadaşlarımızla değerlendirmemizle böyle bir sürecimiz oldu. Ama böyle bir gerilim içinde yaşanan süreç asla olmadı. Nihayetinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Genel Sekreterlik yapacak kişinin kim olacağına öncelikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir halkı karar verecektir" dedi.

Sezgin Baran Korkmaz: Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu ve Uğur Dündar hakkında çok çarpıcı belgeler açıklayacağım! Sezgin Baran Korkmaz: Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Soylu ve Uğur Dündar hakkında çok çarpıcı belgeler açıklayacağım!

Yeni görev yeri Ege Bölgesi...

Aykut Erdoğdu'nun yeni görevini de açıklayan Tugay şunları söyledi:
"Genel Sekreterlik makamında, Ege Bölgesi'nin tamamında koordinasyon sağlayacak bir planlama ajansı yapısı kurulacak ve değerli vekilimiz Aykut Erdoğdu da orada görev alacak.  Şunu da herkes bilmeli; ben İzmirlilerin hak ettiği en iyi hizmeti üretmek zorundayım. Bunun için bazı idari kararlar alıp, atamalar yapabilirim. Bunu bugün de 1 yıl sonra da yapabilirim. Yapabileceğimiz en iyisini yapmalıyız. Seçimden önce kendi proje lansmanımda idari organizasyondan da bahsetmiştim, bu aynı zamanda yönetim şemasının da değişmesini ve yönetim anlayışının değişmesini içeriyor. Bu bir süreçtir, 1-2 haftada olacak bir şey değil. 

"Aykut Erdoğdu Genel Sekreterlik görevine gelmeyecek..."

"Herkes şundan emin olsun, İzmir en iyi hizmeti nasıl bir yönetim anlayışı ve nasıl yöneticilerle alacaksa öyle olacak. Aykut Erdoğdu Genel Sekreterlik görevine gelmeyecek. Bu kesin. Bu konuda Genel Başkanımız Özgür Özel de nihai kararı verdi. Ben de kendisine fikirlerimi aktardım. Nihayetinde başka bir yapıyla beraber hem İzmir'e hem Ege'ye hizmet edecek bir birlikte görev yapacak. Daha farklı bir şey olmayacak."

Kaynak: Haber Merkezi