Balon balığı avcıları için destekleme ödemeleriyle ilgili yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Balon Balığı Avcılığının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Akdeniz ve Ege Denizi kıyılarındaki balon balığı avcılarına destekleme ödemeleri belirlendi. Tebliğe göre, lagocephalus sceleratus türü balon balığı için her bir adet için 25 lira, diğer türler için ise her bir adet için 10 lira destekleme ödemesi yapılacak. Destekleme, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne (SUBİS) kayıtlı, geçerli ruhsat tezkeresine sahip balıkçı gemileriyle avlananlar için geçerli olacak.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT'nin Küresel Rolüne Dikkat Çekti İletişim Başkanı Fahrettin Altun, TRT'nin Küresel Rolüne Dikkat Çekti

Avlanma koşulları insan sağlığına zarar vermeyecek
Destekleme kapsamında olan balon balığı türleri arasında lagocephalus sceleratus, lagocephalus spadiceus, lagocephalus suezensis, lagocephalus guentheri, tylerius spinosissimus, lagocephalus lagocephalus, sphoeroides pachygaster ve torquigener flavimaculosus bulunuyor. Avcılığa izin verilen balon balıklarının avlanması, insan sağlığına zarar vermeyecek koşullarda gerçekleştirilecek. Balon balığı avcılığı yapacak gemilerde koruyucu eldiven, sızdırmaz poşet ve benzeri malzemeler bulundurulacak. Balıklar, belirlenen noktalardan karaya çıkarılarak bertaraf edilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ