Belediyeler sporcu yetiştirmeye devam ediyor. Tesisleşme ve gelecek yatırımlarıyla sportif başarılara imza atan Çiğli Belediyesi, spora ve sporcuya destek  veren belediyelerden biri…

Her biri alanında uzman eğitmenler eşliğinde açılan kurslarda badminton, voleybol, taekwondo, cimnastik, kickbox, yüzme, basketbol, engelliler için hareket eğitimi kurslarıyla beraberinde 22 branşta hizmet veriyor. 4 bini geçen kursiyere spor imkanı sunarken her yaşa uygun kurslarla büyük bir fırsat sağlıyor. 6 yaştan başlayan çocuk grupları ve genç sporcularla çalışmalarını sürdürürken yetişkin sporseverleri de unutmayan Çiğli Belediyesi, kadınlar için de önemli hizmetler sunuyor. Kadınlara özel pilates, reformer kursları ile birlikte öz savunma dersleri özenle devam ediyor.

Aynı zamanda Çiğli Belediyesi’ne ait Harmandalı, Sasalı, Küçük Çiğli, Güzeltepe Mahallelerindeki halı saha tesisleri, ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine, sportif faaliyetleri desteklemek amacı ile tahsis ediliyor.

Star sporcular Çiğli Belediyesi'nde...

Sporu ve sporcuyu her alanda destekleyen Çiğli Belediyesi, yıldız olarak adlandıracağımız isimlerle hizmetlerine ara vermiyor. 

Öncelikle bir kadın olarak gurur duyduğum bir isimden bahsetmek istiyorum. Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü'nde, Müdürlük görevinde bulunan değerli isim. Taekwondo milli takımı antrenörlerinden İzmir’li Nesime ALTUN, 2016 yılında Peru'da düzenlenen 10'uncu WTF Dünya Poomsae Şampiyonası'nda dünyanın en iyi kadın antrenörü seçilmişti. Bu başarının yanı sıra üç Avrupa Şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve dünya üçüncülüğüne sahip bir isim olan Nesime ALTUN, bireylere sporu kazandırmak adına çeşitli projelerde yer alıyor. Özellikle önemli günlerde yapılan sportif faaliyetlerle ve etkinliklerle sporun ön plana çıkmasında önemli rol oynayan başarılı antrenör ve milli hakem olan ALTUN, taekwondo branşında yarışan sporculara da bilgi paylaşımı açısından büyük destekte bulunuyor.

Bir diğer yıldız isim ise Çiğli Belediyesi Koordinatör ve Taekwondo Teknik Direktörü Şahin ALTUN… Şimdi sıra değerli meslektaşım ve takım arkadaşım olan Şahin ALTUN'la spora katkı sağlayabilmek adına yapmış olduğumuz keyifli sohbete geldi.

- Çiğli Belediyesi'nin spora katkılarını nasıl buluyorsunuz?

- Oldukça faydalı buluyorum. Sizin de bildiğiniz gibi 22 branşta hizmet veriyoruz. Birkaç branşta yarışmalarda önemli başarılara imza attık. Özellikle Taekwondo ve Badminton branşında milli takıma sporcu gönderdik.

- Bu katkılar yeterli oluyor mu?

- Evet, gayet başarılı. Kursiyer sayımız gün geçtikçe artıyor. Tanıtımlar ve etkinlikler bu artışta önemli rol oynuyor. Özellikle Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü'müz bu konuda çok aktif. Geçtiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde yapılan etkinlikler sonunda çok güzel geri dönüşler sağlandı. Broşür tanıtımları, medya aracılığı, internet tanıtımları sayesinde birçok bireyi bilgilendirebiliyoruz ve bizlerle rahat iletişime geçebiliyorlar.

- Taekwondo branşında ki başarılarınızdan bahseder misiniz?

- Şubat ayında yapılan uluslararası Turkish Open Taekwondo Poomsae yarışmasında milli sporcumuz Ülkü ALTUN ile pair kategorisinde şampiyon olduk. Geçtiğimiz yıllarda kadın senkron takımımızda bulunan milli sporcumuz Ülkü ALTUN ve Ömre BEDEL İNEGÖLLÜ Taekwondo Poomsae Türkiye Şampiyonası'nda altın madalya aldı. Yine geçtiğimiz yıllarda Dünya Taekwondo Poomsae Şampiyonası'nda Senkron kategorisinde dünya üçüncüsü, pair kategorisinde Ömre BEDEL İNEGÖLLÜ ile birlikte beşinci olduk.

- Yeni hedefler arasında neler var?

- Önümüzde bir Türkiye Şampiyonası ve bir uluslararası yarışma var. Çiğli Belediyesi sporcuları olarak bu yarışmalarda en iyi sonuca ulaşmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bize ve topluma spor adına sağladıkları katkılarından dolayı Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku GÜMRÜKÇÜ'ye çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Çiğli Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Nesime ALTUN'a da faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Ben de Çiğli Belediyesi'nin bir sporcusu olarak takım arkadaşlarıma, sevgili müdirem Nesime ALTUN'a ve Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku GÜMRÜKÇÜ'ye spora ve sporcuya sağladığı katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. 

Sporla kalın...