İstanbul ve Tekirdağ'da şoke edici bir dolandırıcılık operasyonu ortaya çıkarıldı. Doktorlar ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da aralarında bulunduğu bir çete, yeni doğan bebekleri kullanarak devleti soydu.

Çete nasıl işledi?

Çete, önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yeni doğan bebekleri sevk ediyordu. Bu bebekler, SGK tarafından günlük 8 bin lira ödenen yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde yatırılıyordu. Çete üyeleri, bu bebeklerin kimliklerini kiralayarak ve yoğun bakımda sürekli bulundurmayarak masraftan kaçınıyordu. Hatta hemşireler, acil durumlarda ailelere kendilerini doktor olarak tanıtıyordu.

2024 Met Gala'nın ardından Kim Kardashian ile ilgili şok iddia: Kaburgasını mı aldırdı? 2024 Met Gala'nın ardından Kim Kardashian ile ilgili şok iddia: Kaburgasını mı aldırdı?

Operasyonda neler ele geçirildi?

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda 38 şüpheli yakalandı. Aramalarda 45 dijital materyal, muhtelif hasta raporları ve belgeleri ile 55 kutu yenidoğan hasta ilacı ele geçirildi.

Soruşturma devam ediyor

3 şüpheliyi yakalamaya yönelik çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Şüpheliler hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "nitelikli dolandırıcılık", "kasten öldürmenin ihmali davranışlarla işlenmesi" ve "rüşvet" suçlarından işlem yapılıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ