30 yıl önce kurduğu Türkiye’nin en büyük GSM şirketi Turkcell, uluslararası devlerle işbirliği yapan Çukurova, önemli finans kurumlarından Pamukbank ve Yapı Kredi, farklı ülkelerde başarıyla tamamladığı projelerle Baytur, Show TV, Akşam Gazetesi ve Türkiye’nin en büyük savunma şirketlerinden BMC gibi önemli kurumlar Karamehmet'in liderliğinde başarılı işlere imza attı. Karamehmet, Türk savunma sanayisinden iletişim, medya, inşaat, enerji ve bankacılık sektörlerine kadar pek çok alanda etkili oldu. Günümüzde milyarderler listelerinde yer almasa da, geçmişteki liderlik ve etkisi hala hatırlanıyor.

Şirket Sahibi Mehmet Emin Karamehmet

Mehmet Emin Karamehmet'in serveti

2000 yılında Amazon'un lideri Jeff Bezos'un serveti sadece 6.1 milyar dolar değerindeydi ve 55. sıradaydı. Forbes'un milyarderler listesinde ise o yıl 7.9 milyar dolarlık servetiyle Meksikalı iş insanı Carlos Slim Helu 33. sıradaydı. Ne Elon Musk ne de Mark Zuckerberg bu listede yoktu... Karamehmet, o dönemde 8 milyar dolarlık servetiyle 29. sırada yer alıyordu. Ancak TMSF'nin büyük bir kısmına el koyduğu mal varlığı ve yanlış yatırımlar, Karamehmet'in servetini ve şirketlerini kaybetmesine neden oldu. Irak'ta Rothschild ailesiyle birlikte petrol arama girişiminde bulundu, Genel Enerji ile denizcilik işine yöneldi, ancak o eski günlere bir türlü geri dönemedi, eski başarısını yakalayamadı.

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun bir araya geldiği Şebnem Korur Fincancı kimdir? Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun bir araya geldiği Şebnem Korur Fincancı kimdir?

Mehmet Emin Kara Mehmet

Yıllar sonra ortaya çıktı

Karemehmet'i yıllar sonra yeniden kamuoyunun gündemine taşıyan ise Turkcell oldu. Turkcell'in eski CEO'su Murat Erkan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğrafta, saçları beyazlaşan Karamehmet ile birlikteydiler. 80 yaşında olmasına rağmen, hala enerjik bir görüntü sergiliyordu.

Kaynak: Haber Merkezi