Canlı yayında Ebru Baki ile dolar kuru tartışmasına giren Devrim Akyıl programdan ayrıldı! Canlı yayında Ebru Baki ile dolar kuru tartışmasına giren Devrim Akyıl programdan ayrıldı!

İzmir Buca’da seçim günü çekilen bir fotoğraf, CHP ve AK Parti'yi karşı karşıya getirdi. Görkem Duman’ın daha önce açıkladığı mazbata töreni iptal edilmek zorunda kalırken iptalin gerekçesi olarak AK Parti adayı Adnan Öztekin ve arkadaşlarının tanık olduğu olay gösterildi.

Adnan Öztekin'den itiraz

31 Mart Yerel Seçimleri’nde CHP’li rakibi Görkem Duman’a resmi sonuçlara göre 14 bine yakın oy farkıyla seçimi kaybeden Cumhur İttifakı adayı Adnan Öztekin, seçim sonuçlarına itiraz etti.

Biri kadın iki erkekten şikayetçi oldu

Öztekin, oyların toplandığı İlçe Seçim Kurulu’nda yaşananlar ile ilgili de şikayetçi olduğunu ifade ederken şikayetinde oy çuvallarının olduğu alanda üç kişinin bulunduğunu ve bu kişilerin çuvallara müdahale ettiğini söyledi.

Görkem Duman: İpe sapa gelmez iftiralar

Diğer yandan seçimi kazanan CHP’li Görkem Duman ise yaşananlarla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Duman, "Seçimi kaybeden AK Parti adayı Adnan Öztekin'in bir takım ipe sapa gelmez, aslı astarı olmayan, iftira ve suçlamaları ve itirazları sonrasında ilçe 2. seçim kurulu itirazı değerlendirmeye almış ve henüz karar vermemiştir. Dolayısıyla bugün saat 13.00'te düzenleyeceğimiz mazbata teslim ve 17.00'de düzenleyeceğimiz devir teslim törenlerimiz ileri bir tarihe ertelenmiştir." diye konuştu.

Adnan Öztekin'den yanıt gecikmedi

Görkem Duman'ın sözlerine yanıt veren Öztekin, "Oy sayım sürecinde hiçbir örneği olmayan ve fotoğraflı, belgeli şekilde mühürlü oylara müdahale eden kişileri gördük ve bu nedenle hukuki süreci başlattık. Demokrasinin gereklerini yerine getirmek, Buca'mızın emanetine sahip çıkmak için gerekli hukuki sürecin takibini sonuna kadar yapacağız. Ancak bu süreçte panik olan belediye başkan adayı ve ekibini anlamak mümkün değil. Kanıtsız, belgesiz, dayanaksız bir iddiadan yola çıkmadık, elimizde şahitli, belgeli, fotoğraflı bir durum var. Hukukun üstünlüğüne güvenmek, demokrasinin gereğini yapmak ne vakittir "iftira, suçlama" oldu." ifadelerini kullandı.

Son kararı YSK verdi

AK Parti ve CHP tarafları arasında yaşanan mazbata krizinde son kararı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verdi. Buna göre, İzmir’in Buca ilçesinde AK Parti’nin ‘oyların yeniden sayılması talebi’ reddedildi.

Kaynak: Haber Merkezi