Birlikte görev yaptığım ve Konak Meclisi toplantısını haber yapması için gönderdiği arkadaşımın söylediği sözler hala kulağımda. ‘Ben Meclisi bu kadar avucuna alan bir belediye başkanını daha önce hiç görmedim’. Bu sözler beni hiç şaşırtmamıştı. Çünkü bahsettiği kişi İzmir’in son 25 yılına damga vurmuş isimler arasında rahatlıkla ilk üçe yazacağınız Abdül Batur’dan başkası değildi. Oysa siyasi yaşamının 20 yılını geçirdiği Narlıdere’ye hakim olması eşyanın tabiatına uygun olması kadar henüz yeni geldiği Konak siyasetini bu kadar yakından tanıması her siyasetçinin altından kalkabileceği bir olay değilken yapıyordu bunları.

CHP Batur’dan vazgeçebilir mi?

Kemal Sunal'ın unutulmaz filmi Kapıcılar Kralı bugün Show TV'de! Kemal Sunal'ın unutulmaz filmi Kapıcılar Kralı bugün Show TV'de!

Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’le de, Ahmet Piriştina, Aziz Kocaoğlu ve Tunç Soyer’le de çalışmış bir isim Abdül Batur. İZBETON Genel Müdürüyken dikkati çekerek girdiği İzmir siyasetinde markalaşmaya doğru giden bir siyasi geçmişin ayak izleri var arkasında. Ve bugün İzmir Büyükşehir potansiyel adayı olarak hem de Konak’ın bir dönem daha olası başkanı olarak da yola devam demeyeceğini tüm kamuoyu gibi o da merakla bekliyor.

AK Parti’nin Çankırı hamlesi…

AK Parti’nin Konak için Ceyda Bölünmez Çankırı isminde karar kılmasının ardından Konak’ta CHP için risk olabilir mi diye düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Konak’ın Ahmet Sarışın döneminden bu yana her gelen belediye başkanının bir dönemle sınırlı olduğu Konak’ta bu zinciri kırabilecek tek isim gibi duran Abdül Batur’la bu riskin ortadan kalkacağını düşünenlerin sayısı da az değil. CHP Genel Merkezi’nde İzmir’in ele alınacağı Pazartesi ve Perşembe MYK ve PM’leri İzmir siyasetinin yaşayan en tecrübeli ismi için yani Abdül Batur için de tercihini yapacak. Onun bir dönem daha devam etmesi gerektiğini düşünenlerin seslerinin Genel Merkez koridorlarında her geçen gün daha gür çıktığına dair bilgiler geliyor. İzmir, CHP ve Abdül Batur’un tarihi ortaklığı bu dönemde devam ederse şaşırmamak lazım. Özellikle Kentsel Dönüşüm alanında startı verilen projelerin Abdül Batur olmadan sağlıklı yürümesinin zor olacağını düşünenler CHP lideri Özgür Özel’ Batur’la devam yönünde istekte bulunduğu konuşuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi