Hatay Havalimanı'ndaki yeniden açılma sürecine dair detaylar şu şekildedir:

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin etkisiyle zarar gören Hatay Havalimanı, 29 Mart tarihi itibarıyla çift yönlü uçuşlara yeniden açılıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da havalimanında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından bu karar alındı.

Trabzon'da TOGG ve Mercedes çarpıştı: TOGG, kazayı hasar almadan atlattı! Trabzon'da TOGG ve Mercedes çarpıştı: TOGG, kazayı hasar almadan atlattı!

Havalimanındaki yeniden açılma sürecinde, temel olarak zemin taşıma gücünün artırılması ve yapısal güçlendirmeler yapılacak. Yüksek ve geçirimsiz bir dolgu üzerine inşa edilecek olan havalimanı, modern bir terminal binası, teknik kule, itfaiye binası, güç santrali, lojman ve garaj gibi tesislerle donatılacak.Hatay Hava Alanı 1

Yapılacak çalışmalar kapsamında, mevcut pistin uzunluğu ve genişliği artırılarak geniş gövdeli uçakların iniş ve kalkış yapabilmesi sağlanacak. Ayrıca, yeni paralel taksi yolu ve bağlantı taksi yolları da inşa edilerek havalimanının kapasitesi ve operasyonel verimliliği artırılacak.

Havalimanı yenileme ve güçlendirme çalışmalarının 2026 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedeflenmektedir. Bu süre zarfında, havalimanının hizmete açılmasıyla birlikte bölgenin hava ulaşımı açısından önemli bir merkez haline gelmesi beklenmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ