Müziğe kattığı yenilikler ile dünya çapında bir üne sahip olan ve kariyerine sayısız ödül sığdıran Fransız sanatçı Jean Michel Jarre  ‘The Eye and I’  adlı eseri ile Türkiye’de ilk kez  İstanbul Dijital Sanat Festivali’nde yer alacak...

2-5 Mayıs tarihleri arasında AKM’de düzenlenecek olan festivalin yıldız ismi, sanatçı Hsin-Chien Huang ile birlikte yaptığı eserde, adından söz ettirdiği VR performansını yansıtacak.

Kızılcık Şerbeti son bölümünde Eylem Tok olayına sağlam bir gönderme yaptı! Kızılcık Şerbeti son bölümünde Eylem Tok olayına sağlam bir gönderme yaptı!

“Search Reality” (Gerçekliği Ara) temasıyla gerçekleştirilecek ve dünyaca ünlü sanatçıları buluşturacak olan festival, işitsel ve görsel performansların yanı sıra;  pek çok konuda panel ve atölyelere de ev sahipliği yapacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle, PASHA Bank ana sponsorluğunda, Mezo Dijital tarafından düzenlenen İstanbul Dijital Sanat Festivali’nin küratörlüğünü ise Rahim Ünlü, Julie Walsh, Samed Karagöz, Niyazi Erdoğan ve Yapay Zeka Avind üstlenecek. 

Festivalin sponsorları arasında  Anadolu Ajansı, Turkish Airlines, Turk Telekom,  İTÜ, Bahçeşehir Koleji, Tosyalı Holding, Sofitel İstanbul, DİSAD, ON TV, ARTtv, Power App, FH İletişim, Adintrection, Gauss, Narbulut, Renosans, Meta Yapı, Sustainable, Meet, Radiance VR, Unemeta, Unfocus ve Daima İstif Makinaları yer alıyor.

Kaynak: Bülten