Yazılımcı Hilmi Tunca, Türkiye'de hayata geçirdiği iki yeni projeyle dikkat çekiyor. Tunca, e-ticaret sitesi Yoyosepeti ve kripto oyun platformu Puzzlepi ile Türkiye'de dijitalleşmeye katkı sağlamayı hedefliyor. Tunca, Kum Saati programında yaptığı açıklamada, Türkiye'de yazılım alanındaki potansiyele inandığını belirterek, "Türkiye'deki yazılımcılara destek verilirse çok başarılı olacaklar. Bizim Avrupa'dan bir eksiğimiz yok. Ar-ge çalışmalarında, proje geliştirmesinde, teknoloji malzemelerin yardımında veya uzman yazılımcılardan eğitim alma konusunda biraz eksiğiz ama bunlar tamamlanırsa umarım ki Türkiye de çok ileri seviyede olacak" dedi.

Yoyosepeti ile 500 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor

Tunca, 4 Kasım 2023'te hayata geçirdiği Yoyosepeti ile "Aradığınız Her Şey Yoyosepeti'nde" sloganıyla hizmet verdiklerini söyledi. Tunca, "Yoyosepeti şuanda bir bebek proje olarak görüyoruz. Nasıl ki bir bebe doğar ve bakıma ihtiyaç duyar Yoyosepeti de şuanda aynen öyle. Öncellikle bir reklam bütçesi ayarladık ve reklamlarda olmak istiyoruz. Devamlı proje geliştiricilerimizle Yoyosepeti'ni büyütmeye çalışıyoruz. Daha sonrasında da bunu globale taşımak istiyoruz" dedi.

Yoyosepeti'nin şu anda 50 bin civarında kullanıcısı olduğunu belirten Tunca, "Altı aylık bir büyüme hedefimiz var. Önümüzdeki altı ayda bunu 500 bine ve bir iki yıl içinde de 2 milyona kadar ulaşmayı hedefliyor daha sonra da globale açılıp 10 milyona kadar çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Milli Muharip Uçağı KAAN'ın Test Pilotu Demirbaş'tan önemli açıklamalar Milli Muharip Uçağı KAAN'ın Test Pilotu Demirbaş'tan önemli açıklamalar

Puzzlepi ile kripto dünyasında yer almak istiyor

Tunca, diğer projesi olan Puzzlepi ile de kripto dünyasında yer almak istediğini söyledi. Puzzlepi'nin bir kripto oyun platformu olduğunu belirten Tunca, "İnsanlar boş vakitlerinde mobilden oyun oynayabiliyorlar. İnsanların hem kazanç sağlayabileceği hem de keyifli vakit geçirebilecekleri bir dünya yaratmak istedik. Aynı zamanda da kripto dünyasında biz de yerimizi almak istedik. İçinde birkaç tane büyük strateji oyunların oynanabileceği ve eğlence merkezlerinin olduğu bir yazılım yaratmak istedik" dedi.

Puzzlepi'nin web sitesinin şu anda açık olduğunu belirten Tunca, "Mart ayında da borsalara girmiş olacağız. Bu oyunda bireysel tahtalarımız olacak. Bu tahtalara bir algoritma puzzle parçalarını dağıtacak. O puzzle parçalarını biz yerleştireceğiz. Sadece bununla kalmıyor ve her bir puzzle parçasına iki üç tane algoritma dağıtabiliyor. Mart ayından itibaren bu oyunu indirebilecekler, web sitesinden üye olup oynayabilecekler ve tavsiye verip başka insanlara da bunu oynatabilecekler" diye konuştu.

Türkiye'ye yatırım çağrısı

Tunca, son olarak gurbetçi vatandaşlara seslenerek, "Şahane bir ülkemiz var, gelin bu ülkeye yatırım yapın" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ