23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ne ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, bu yıl savaşın çocuklarını ağırladı. 7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonrası Türkiye’ye gelen 22 Gazzeli çocuk, Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen program ile tüm dünyaya barış mesajları verdi. Programa Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Davut Gül, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Uluslararası Barış Ekmeği Festivali’ni anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. Gazzeli Meryem,’in tüm insanlığın vicdanına seslendiği mektubu ise katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

DÜNYA ÇOCUKLARIN ACISINI GÖRMÜYOR

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, yaptığı konuşmada, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizdeki çocuklara ve dünyada da çocukların adı verilen en önemli bayramlardan bir tanesi. Bu bayramın temel özelliği çocuklar. Sadece geçen sene deprem dolayısıyla programımızı yapamadık. 14 yıldır programımızı yapıyoruz. Dünyanın değişik yerlerinden gelen çocukları Esenler’de misafir ettik. Bu misafir ettiğimiz çocuklarımız, ülkelerinden un getirdiler. Burada ekmek pişirdiler. Sonra bu ekmekle birlikte bir mektup yazarak dünyadaki bütün liderlere mektup gönderdik. Eserler’deki çocuklarla beraber dünya çocuklarını birbirleriyle buluşturduk. ‘Ey dünyanın küresel güçleri! Ey dünyanın egemen güçleri! Artık masum insanların kanını emdiğiniz yeter. Bakınız 21. yüzyılda insanlığın gözü önünde 7 Ekim'den bir katliam ve soykırım yaşanıyor. Göz göre göre katil Siyonist İsrail, Gazze'yi, Gazze'deki çocukları katlediyor. Dünya sessiz, dünya suskun. Dünya görmüyor. Annelerin feryadını dünya görmüyor. Çünkü feryatta bulunan anneler Müslüman. Çünkü katledilen çocuklar Müslüman. Küresel emperyalistler için Müslümanların kanı çok ucuz” ifadelerini kullandı.

Edirne'de şiddetli yağış hayatı durdurdu! Edirne'de şiddetli yağış hayatı durdurdu!

ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN SESSİZ KALINMAZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da şunları kaydetti:

“Sayın başkanımızla beraber ilk ekmeği pişirmiştik. O günden bugüne dünyanın dört bir yanından çocuklarımız Esenler'e geliyor, İstanbul'un güzel yerlerini dolaşıyorlar. Ve barışı, ekmeği paylaşmayı öğreniyorlar. Bu yıl hüzünlüyüz. Çocuklar uyurken sessiz kalınır. Çocuklar ölürken sesimizi yükseltmemiz lazım. İşte bu sesi dünyada yükselten yine Türkiye, yine Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan. Herkes gözünü kapatmış zulme ortaklık ediyor ama bu aziz millet, bu Türk milleti her zaman mazlumun yanında zalimin karşısında olmuştur. Gazze’den gelen çocukların o heyecanlarını, o haykırışlarını beraber göreceğiz. Esenlerin çocuklarına, onlarla geçirdikleri zaman için teşekkür ediyoruz. Tekrar emeği geçenlere saygılarımızı sunuyoruz.”

Kaynak: Bülten