Bir kadının online bir grupta eski flörtünün kaba davranışlarını ifşa etmesiyle başlayan olaylar, beklenmedik bir boyut kazandı. Grup kısa sürede, aynı adamla benzer deneyimler yaşayan onlarca kadının paylaşımlarıyla doldu. Bu durum, adeta bir dayanışma platformuna dönüştü ve adamın gerçek yüzü ortaya çıktı.

Berfu ve Eser Yenenler'in oğlu Kuzey hastaneye kaldırıldı! Berfu ve Eser Yenenler'in oğlu Kuzey hastaneye kaldırıldı!

Kendisi hakkında yazılanları hazmedemeyen adam, örgütlenen kadınlara 84 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

ABD’de kendisiyle flört eden kadınların örgütlenip hakkında kötü yorumlar yaptıklarını öğrenen adam, 50 kadına 2,6 milyon dolarlık (yaklaşık 84.318.338 Türk Lirası) bir dava açtı.

'KALBİM HIZLA ÇARPMAYA BAŞLADI'
Amerikalı bir adam, 'Aynı Adamla mı Çıkıyoruz?' adlı Facebook sayfasında kendisi hakkında birbiri ardına kötü hikayeler paylaşan 50'den fazla kadına 2,6 milyon dolarlık dava açtı. Örgütlenen kadınlar, Stewart Lucas Murrey'in kendilerini korkutmak için yasal yollara başvurduğunu söyleyerek, mahkemeden onu cezalandırmasını istediklerinin altını çiziyor.
Geçtiğimiz günlerde bir yargıç, kadınlardan Vanessa Valdez'in, Murrey hakkındaki görüşlerini popüler online grupla paylaşarak yanlış bir şey yapmadığına karar verdi. Murrey'in açtığı davadan etkilenen bir diğer kadın Kelly Gibbons, onu gerçek hayatta ilk kez dava hakkında evine geldiğinde gördüğünü söyledi.
"Kalbim hızla çarpmaya başladı. 'Bu adam nerede yaşadığımı biliyor' diye düşünürken kalbim hızla atmaya başladı" dedi.Gibbons, Murrey hakkındaki ilk gönderiyi, bir flört uygulaması aracılığıyla buluştuktan ve birkaç hafta mesajlaştıktan sonra 'Aynı Adamla mı Çıkıyoruz?' sayfasında paylaştı. Aynı adamla mı çıkıyoruz grubu sosyal medyayı karıştırdı Kadınlara 2,6 milyon dolarlık dava açtı
Gibbons, Murrey'le şahsen tanışmak istemediğine karar vermeden önce telefonda bir süre onunla sohbet etti.
İletişimleri o kadar kötü gitti ki, diğer kadınları onun kaba davranışları konusunda uyarmak istedi ve şunu belirtti: 2022 yılında ilk olarak New York City'de kurulan 'Aynı Adamla mı Çıkıyoruz?' Facebook grubu, kadınların kendi şehirlerinde yaşadıkları kötü flört tecrübeleri hakkında bilgi paylaştığı grup ağının parçası. Grubun Los Angeles ayağı ise şu anda yaklaşık 53 bin üyesi var.

Gibbons'ın paylaşımı yaptığı dönemde grupta 10 bin kadın vardı. Bununla birlikte, diğer kadınlar da Murrey ile olan kötü etkileşimlerini detaylandırmak için Gibbons'a katılmaya başladı, bazıları flört uygulamalarındaki sohbetlerin ekran görüntülerini paylaşıyor ve yüz yüze randevularını anlatıyordu.Aynı adamla mı çıkıyoruz grubu sosyal medyayı karıştırdı Kadınlara 2,6 milyon dolarlık dava açtı

Çoğu birbirini tanımayan kadınlar, davada 'davacının itibarına zarar vermek için komplo kurmakla' ve davacının yalnızca kadınlara özel Facebook sayfasına katılamamasından dolayı ona karşı ayrımcılık yapmakla suçlanıyor.

DAVA AÇAN İLK ERKEK DEĞİL
Murrey, sayfada olumsuz yorumlarını paylaşan kadınlara karşı dava açan ilk erkek değil. 32 yaşındaki Nikko D'Ambrosio, Ocak ayında Chicago'da 27 kadına karşı, gönderilerinde kendisini 'çok yapışkan' ve hayalperest olarak nitelendiren 27 kadına dava açmıştı.
Murrey'in davasındaki hakim, delillere dayanarak mahkemenin Murrey'in öne sürdüğü herhangi bir iddia konusunda sanıklara karşı galip gelme ihtimali görmediğini söyledi.
Flört hayatını mahvolduğunu ve itibarına zarar verildiğini savunan Murrey'in hedef aldığı kadınlar, kararın emsal teşkil edeceğini ve hukuk sistemini kendilerine karşı daha fazla kullanmasını önleyeceğini umuyor.

Kaynak: MİLLİYET